گوگل آنالیتیکس – Google Analytics
آموزش گوگل آنالیتیکس – Google Analytics در مجله تخصصی نقد و بررسی iRev.ir
گوگل آنالیتیکس، یک سرویس رایگان تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت است که شرکت گوگل از سال ۲۰۰۵ در اختیار کاربران قرار داده است. امروزه گوگل آنالیتیکس ابزار مهمی برای کشف، تفسیر و ارتباط بین الگوهای معنادار در ترافیک وب سایت ها می باشد، که به طور گسترده توسط کاربران استفاده می شود. سرویس گوگل آنالیتیکس به مدیران وب سایت ها کمک می کند تا فرآیند جمع آوری و تحلیل داده های وب سایت خود را به شکلی دقیق و کامل انجام دهند.
دلایل نیاز تمام مدیران وبسایتها و وبلاگها به گوگل آنالیتیک؟
آیا شما یک وبلاگ شخصی دارید یا آنکه یک وب سایت را مدیریت میکنید؟ اگر جواب شما به این سوال مثبت است، دیگر مهم نیست که کدامیک را داشته باشید، در هر صورت شما به گوگل آنالیتیک نیاز خواهید داشت. چرا؟ برای آنکه جذب مخاطب بیشتر برایتان مهم است و گوگل آنالیتیک در این مسیر به شما کمک خواهد کرد. موارد زیر فقط چند تا از سوالاتی هستند که به کمک این ابزار تحلیلگر میتوانید پاسخ آنها را بیابید:
- چند نفر از وبسایت من بازدید میکنند؟
- افراد به طور متوسط چه مقدار زمانی در صفحات وبسایت من وقت میگذرانند؟
- آیا محتویات صفحات من به اندازۀ کافی واضح، گویا و جذاب هستند؟
- خوانندگان وبسایت من به چه مطالب و موضوعاتی علاقهمند هستند؟
- بازدیدکنندگان من در چه شهرها، کشورها و موقعیتهای جغرافیایی زندگی میکنند؟
- آیا داشتن یک وبسایت واکنشگرا و مناسب گوشی برای من لازم است؟
- بازدیدکنندگان از طریق چه وبسایت و لینکهایی به سایت من هدایت و رهنمون میشوند؟
- کدام تکنیکهای بازاریابی بیشترین تاثیر را بروی ترافیک و بازدید وبسایت من دارند؟
- کدام صفحات وبسایت من دارای بیشترین میزان محبوبیت و بازدید هستند؟
- چه تعدادی از بازدیدکنندگان سایت من تبدیل به مشتری یا مصرف کننده میشوند؟
- بازدیدکنندگانی که به مشتری تبدیل میشوند چه ویژگیها و مشخصاتی دارند؟
- چطور میتوانم سرعت وبسایت خود را بهبود و افزایش دهم؟
- نرخ پرش این کاربران وبسایت شما چقدر است؟
- ترافیک اصلی شما از چه طریقی است (ترافیک مستقیم، جستجو و ارجاعی).
- مخاطبان اصلی شما چه کسانی هستند وعلایق اصلی آنها چیست؟
- و …
پاسخ دهی به مهمترین سوالات مدیر سایت
به عنوان مدیر سایت یا مدیر بازاریابی، برای ایجاد ساختار مناسب، پیش از هر چیز نیازمند پاسخ گویی به سه سوال اساسی هستیم:
- چرا ما یک وبسایت داریم؟
- وبسایت ما چه کاری انجام میدهد؟
- دوست داریم کاربران چه رفتاری در وبسایت ما داشته باشند؟
در این دوره تلاش میکنیم مهمترین سوالاتی که یک مدیر بازاریابی باید بداند را پاسخ دهیم. آمارها و گزارشات دریافت شده از گوگل آنالیتیک به ما کمک میکند تا پاسخ درستی برای هریک از سوالات زیر داشته باشیم. سوالاتی که میتوانند نقشی اساسی در هدف گذاری و تعیین استراتژی داشته باشند.
۱- عملکرد سایت من بطور کلی چطور است؟
- کدام صفحات بازدید بیشتری دارند؟ Top Pages
- چند درصد از کاربران جدید هستند و چند درصد تکراری؟ Unique Visitors
- بطور متوسط چه زمانی روی سایت من صرف میکنند؟ Time on Page
- ضریب خروج وبسایت من چقدر است؟ Bounce Rate
- سرعت بارگذاری صفحات چقدر است؟ Page Speed
- صفحات من برای موبایل بهینه هستند یا نه؟ Mobile Friendly
۲- چه کسانی از سایت من بازدید میکنند؟
- از چه نوع دستگاه، صفحه نمایش یا مرورگری بهره میبرند؟
- در چه ساعات و چه روزهایی بازدید بیشتری دارم؟
- از کدام مناطق و استان ها بیشتر وارد سایت من میشوند؟
- کاربران با موبایل وارد میشوند یا دسکتاپ؟
۳- از چه درگاهی بازدید کننده جذب میکنم؟
- چند درصد از بازدیدکنندگان من از موتورهای جستجو هستند؟
- چه کلماتی را برای ورود به سایت من جستجو میکنند؟
- چه صفحاتی بازدید کننده بیشتری جذب میکنند؟
- چند درصد از بازدیدکنندگان از تبلیغات وارد سایت میشوند و هزینه هر بازدید برای من چقدر است؟
- شبکه های اجتماعی چه تاثیری بر بازدید سایت من داشته اند و کدام یک مفیدتر بوده است؟
۴- کاربران چه رفتاری در وبسایت من دارند؟
- کدام لینک ها بیشتر کلیک میشوند؟
- کدام گزینه ها در منو پرطرفدار تر هستند؟
- بنرهای تبلیغاتی چقدر جذاب هستند؟
- چه صفحاتی کاربران را به بیرون از سایت هدایت میکنند؟
- چند درصد کاربران ویدئو تماشا میکنند؟
- کدام بخش از صفحه اصلی بیشترین توجه را به خود جلب میکند؟
۵- مسیر حرکتی کاربر چقدر هدفمند است و چند درصد به مشتری تبدیل میشوند؟
- هدف گذاری برای تعیین کاربر مفید و کاربر بی ارزش
- ساخت کمپین و تحلیل اثربخشی آن
- تحلیل مسیر حرکتی کاربر و حذف مسیرهای انحرافی
- تحلیل رفتار کاربر در هر صفحه
- شناسایی کلمات کلیدی با پتاسنیل بالا و صفحات هدف
گوگل آنالیز میتواند آمار مربوط به وبسایت شما را تبدیل به یک منبع ارزشمند برای شناخت کاربران و بهینهسازی وبسایت برای آنها کند. پس یک لحظه هم در استفاده از آن شک نکنید. البته تا یادمان نرفته باید به شما بگوییم که گوگل آنالیز را میتوان بروی برنامههای گوشی (اندروید و iOS) هم نصب کرد. حال که دلیل ارزشمندی گوگل آنالیز میدانید، بیایید در مورد طریقۀ نصب و استفاده از آن بیشتر صحبت کنیم.
چگونه گوگل آنالیتیکس را بر روی وبسایت خود نصب کنم؟
نصب گوگل آنالیز کار بسیار سادهای است و وقت چندانی از شما نمیگیرد.
ابتدا شما به یک حساب گوگل نیاز دارید. اگر که شما از قبل یک حساب (برای سایر سرویسهای این شرکت از قبیل Gmail) دارید میتوانید از آن برای راهاندازی حساب گوگل آنالیز خود استفاده کنید، یا آنکه باید یک حساب جدید ایجاد کنید. توجه داشته باشید که این حساب گوگل قرار است بر اطلاعات صفحه آنالیز، کنترل کامل داشته باشد و بنابراین بهتر است که به آن مطمئن باشید و شخص دیگری به آن دسترسی نداشته باشد.
همچنین باید بدانید که گوگل به شما اجازه میدهد تمام وبسایتها و البته برنامههای گوشی خود (تا سقف ۵۰ تا) را از طریق یک حساب آنالیتیکس بررسی کنید و لازم به ایجاد چندین حساب نیست. شما حتی میتوانید چندین حساب گوگل را به یک حساب آنالیتیکس متصل کنید تا همکاران شما نیز به اطلاعات دسترسی داشته باشند.
هم اکنون به صفحه گوگل آنالیتیکس بروید و گزینه ورود (Sign in) به گوگل آنالیتیکس را انتخاب کنید. در صورتی که از قبل حساب گوگل خود را ساخته باشید، در این صفحه سه مرحلۀ راهاندازی گوگل آنالیز برای شما نمایش داده خواهد شد.
بر روی گزینۀ Sign Up کلیک کنید و اطلاعات مربوط به وبسایت خود را وارد کنید. در اینجا لازم است نام حساب آنالیز خود را انتخاب کنید، نام و دامنۀ وبسایت خود را بنویسید، زمینۀ فعالیت خود را مشخص کنید و کشور و محدودۀ زمانی مورد نظرتان (که احتمالاً ایران و +۳:۳۰ Tehran میباشد) را انتخاب نمائید.
در پایین صفحه هم مشخص میکنید که اطلاعات تحلیلی شما تا چه حد در دسترس گوگل باشد. پیشنهاد ما این است که تمام بخشهای این قسمت و به خصوص Benchmarking را تیک بزنید. گزینۀ Benchmarking به شما اجازه میدهد که بعدها اطلاعات وبسایت خود را با سایر وبسایتهای مرتبط مقایسه کنید.

دریافت آی دی مخصوص آنالیتیکس شما (Tracking Info)
بعد از آنکه حساب کاربری خود را ایجاد کردید، یک آی دی مخصوص وبسایت شما ایجاد میشود و در اختیار شما قرار میگیرد. البته شما میتوانید این آی دی را به صورت دستی هم دریافت کنید. کافی است از منوی بالا وارد قسمت ادمین شوید، در قسمت Account حساب مورد نظر خود را انتخاب کنید، سپس در قسمت Property نام وبسایت خود را برگزینید و در نهایت بروی گزینۀ Tracking Info کلیک کنید. توجه داشته باشید که این آی دی (که به فرمت UA-000000-01 میباشد) در هنگام ایجاد تگ لازم است. بنابراین باید آن را یادداشت کنید.
طریقۀ ایجاد حساب گوگل تگ منیجر و کانتینر
گوگل با عرضۀ سرویس تگ منیجر قدمی بزرگ در راستای ساده کردن کار نصب ابزارهای تحلیلی از جمله گوگل آنالیتیکس برای صاحبان وبسایتها و برنامههای گوشی برداشته است. به کمک این سرویس دیگر لازم به کدهای مختلف و پیچیده نیست و شما میتوانید با قرار دادن چند خط کد ساده در وبسایت و یا برنامۀ گوشی مورد نظرتان از تمام امکانات تحلیلی موردنیازتان بهرهمند شوید. در ادامه چگونگی استفاده از این سرویس را توضیح خواهیم داد.
ابتدا به دامنۀ Tagmanager.google.com مراجعه کنید و یک حساب کاربری برای خود ایجاد بکنید.
بعد از ایجاد حساب، شما میبایست برای وب سایت خود یک Container جدید در تگ منیجر ایجاد کنید. این کانتِینر در واقع یک کد ساده است که میتواند تگ گوگل آنالیز و البته هر تگ دیگری که قصد استفاده از آن را دارید، درون خود جای بدهد. پروسه ساخت یک کانتینر اصلاً پیچیده نیست. تنها کاری که باید بکنید این است که نام و محدوده زمانی مورد نظر خود برای کانتینر را مشخص کنید.
وارد کردن دامنۀ سایت در این قسمت ضروری نیست. با اینحال پیشنهاد ما این است که دامنه خود را وارد کنید، زیرا گوگل تگ منیجر بدین وسیله میتواند در طول فرآیند تنظیم تگ کمک بیشتری به شما بکند. همچنین توجه داشته باشید که در تعداد کانتینرهای ایجاد شده محدودیتی وجود ندارد و در صورت لزوم شما میتوانید کانتینرهای جدیدی برای سایر وبسایتها و برنامههای گوشی خود ایجاد کنید. در نهایت شما وارد فضای ویرایش کانتینر خود خواهید شد که تصویر آن در زیر آمده است:
قرار دادن کد جاوا اسکریپت کانتینر بر روی وبسایت
بعد از اینکه کانتینر را ایجاد کردید، یک کد جاوا اسکریپت در اختیار شما قرار میگیرد. یا اینکه میتوانید با کلیک بر روی ID کانتینر خود (که به صورت GTM-XXXX میباشد) صفحه نصب تگ منیجر را باز کرده و کد خود را دریافت کنید.
شما باید این کد را کپی کنید و در تمام صفحات وبسایت خود آن را دقیقاً بعد از تگ آغازین <body> قرار دهید. همچنین در صورتی که از قبل تگهای قدیمی گوگل آنالیز را بر روی وبسایت خود نصب داشتهاید، لازم است تمام آنها را پاک کنید.
حالا اگر که میخواهید از قرارگیری درست تگها بر روی وبسایت خود مطمئن شوید، میتوانید از افزونۀ کمکرسانی در تگگذاری برای مرورگر کروم استفاده کنید. کافی است با این مرورگر وارد لینک زیر شده و گزینۀ Add to Chrome را انتخاب کنید: (دانلود افزونه Tag Assistant)
ایجاد تگ گوگل آنالیز در تگ منیجر
بسیار خب… اکنون که کانتینر خود را در اختیار داریم و کد آن را به سایت اضافه کردهایم، وقت آن رسیده که تگ گوگل آنالیتیکس را درون این کانتینر قرار دهیم.
در صفحه گوگل تگ منیجر، بر روی گزینۀ “Create Tag” کلیک کنید و تگ Google Analytics را به عنوان محصول (Product) انتخاب کرده و نوع تگ (Tag Type) خود را بر روی Universal Analytics تنظیم نمایید.
همچنین بهتر است که نام تگ خود را نیز با کلیک بروی گزینۀ ویرایش که در کنار عنوان قرار دارد، مشخص کنید. پیشنهاد ما این است که نام این تگ را GA Pageview بگذارید. پس از آن نیز باید آی دی ردیابی (Tracking ID) وبسایت خود در گوگل آنالیز را وارد کنید. در بخش دوم این راهنما طریقۀ دریافت این آی دی را به شما توضیح دادهایم.
حالا باید نوع ردیابی (Track Type) خود را مشخص کنید. در حال حاضر گزینۀ Page View را برای این قسمت انتخاب کنید. بدین ترتیب هر بار که کاربر از صفحات وبسایت شما بازدید میکند، تگ گوگل فعال خواهد شد و اطلاعات را دریافت میکند. در نهایت هم باید مشخص کنید که شرایط فعال شدن تگ شما (Firing Triggers) چیست. فعلاً این گزینه را بر روی All Pages قرار دهید تا هیچ محدودیتی وجود نداشته باشد و تگ گوگل با باز شدن هر صفحهای فعال شود.
همچنین در صورتی که قصد استفاده از سرویسهای تبلیغات گوگل را دارید، پیشنهاد میکنیم گزینۀ Display Advertising Features را فعال کنید.
حتماً متوجه شدهاید که گزینههایی برای تنظیمات بیشتر و پیشرفته در این فرم وجود دارد. این بخشها برای کسانی است که قصد استفادۀ تخصصی از سرویس آنالیز را دارند و در صورت لزوم در مطالب بعدی به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
بعد از آنکه تمام اطلاعات را وارد کردید، گزینۀ Create Tag را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که با انتخاب این گزینه، تگ گوگل آنالیز بلافاصله در سایت شما اعمال نمیشود و ابتدا لازم است که آن را منتشر کنید. پیشنهاد ما این است که همیشه قبل از انتشار یک تگ، از گزینۀ پیشنمایش (Preview) تگ منیجر استفاده کرده و آن را امتحان کنید تا مطمئن شوید به درستی کار میکند.
خب، همین تگ ساده که در این قسمت ایجاد کردیم، به شما کمک خواهد کرد تا اطلاعات تحلیلی بسیار متنوعی را از گوگل دریافت کنید. اطلاعاتی نظیر تعداد کاربرانی که از سایت شما بازدید میکنند، صفحاتی که آنها بیشتر باز میکنند، زمانی که در سایت میگذرانند، درصد کسانی که بلافاصله سایت شما را ترک میکنند (Bounce Rate)، روشهایی که کاربران سایت شما را پیدا میکنند و …
انتشار تگ گوگل آنالیتیکس و آنالیز سایت
اکنون همهچیز آماده است. تنها کاری که باید بکنید این است که تگی که ساختید را منتشر کنید. البته بعد از انتشار تگ، مدتی (نزدیک به یک روز) طول میکشد تا گوگل بتواند اطلاعات کافی را از سایت شما جمعآوری کند و آنها را در گوگل آنالیز نمایش دهد. اما شما همچنان به اطلاعات لحظهای (Real-Time) دسترسی خواهید داشت و میتوانید ببینید که در لحظه چند نفر در وبسایت شما حضور دارند، از چه صفحاتی بازدید میکنند و البته، از چه طریقی شما را پیدا کردهاند.
امکانات پیشرفتۀ گوگل تگ منیجر
همانطور که احتمالاً متوجه شدهاید، گوگل تگ منیجر امکانات بسیار زیادی را در زمینۀ تگسازی در اختیار شما قرار میدهید. برای مثال شما میتوانید یک تگ را به نحوی تنظیم کنید که با فشرده شدن یک دکمه، ورود به یک صفحۀ مشخص یا … فعال شود. همچنین در صورتی که یک فروشگاه آنلاین دارید، قیمت یک محصول خریداری شده را به گوگل آنالیز منتقل کند تا بتوانید آماری در زمینۀ درآمد خود داشته باشید. اما بررسی تمام این امکانات وقت بسیار زیادی میبرد و در نتیجه از حوصلۀ این متن خارج است. با اینحال در صورت علاقهمند بودن، میتوانید از منابع متعدد انگلیسی در این زمینه استفاده نمایید.
گوگل آنالیز برای برنامههای گوشی
همانطور که در ابتدای پست نیز اشاره کردیم، گوگل امکانات تحلیلی خود را فقط به وبسایتها ارائه نمیدهد و صاحبان برنامههای گوشی بر روی اندروید و iOS نیز میتوانند از آنها استفاده کنند. البته نحوۀ راهاندازی سرویس گوگل آنالیتیکز برای این برنامهها کمی با وبسایتها متفاوت است و در صورت درخواست شما عزیزان میتوانیم در آینده بدان بپردازیم.
افزونۀ Page Analytics برای مرورگر کروم
حالا که با موفقیت گوگل آنالیز را بر روی سایت خود نصب کردهاید، دیگر میتوانید اطلاعات تحلیلی مختلفی را از طریق این سرویس دریافت نمایید و با توجه به این اطلاعات سایت خود را به بهترین نحو برای کاربران بهینهسازی کنید. اما بد نیست بدانید که گوگل در کنار آنالیز، یک افزونۀ کروم بینظیر در زمینۀ تحلیل هم به رایگان در اختیار صاحبان وبسایتها قرار داده که پیشنهاد میکنیم آن را از دست ندهید. این افزونه Page Analytics نام دارد و با استفاده از آن، شما با ورود به وبسایت خود اطلاعات تحلیلی مختلفی را دریافت خواهید کرد. مثلاً اینکه چند درصد کاربران بر روی یک دکمه کلیک کردهاند. (دانلود افزونه Page Analytics)
یک فرهنگ لغت سریع برای استفاده از گوگل آنالیز
بعد از آنکه مراحل نصب را به پایان رساندید، وقت آن میرسد که طریقۀ استفاده از این ابزار را فرا بگیرید. قبل از آنکه شروع کنیم و وارد جزئیات شویم، لازم است که شما با معنای کلمات و عبارات کلیدی برای استفاده از این ابزار آشنا شوید. شما بارها و بارها طی خواندن این مطلب و استفاده از اطلاعات گوگل با این واژهها روبرو خواهید شد.
- ابعاد (Dimensions): منظور از بعد (یا دایمنشن) یکی از خصوصیات و ویژگیهای بارز وبسایت یا برنامۀ گوشی است که میتواند مقادیر مختلفی را بپذیرد. نوع مرورگر، صفحۀ خروج کاربر، صفحات مورد بازدید و زمان حضور کاربر در وبسایت از نمونه ابعادی هستند که در گوگل آنالیز وجود دارد.
- متریکها (Metrics): متریکها در واقع خصوصیات درونی یک دایمنشن هستند که میتوانند به صورت مجموع یا نرخ اندازهگیری شوند. برای مثال تعداد بازدیدها از یک صفحه یا میانگین زمانی که کاربران در وبسایت گذراندهاند.
-
Dimensions و Metrics در گوگل آنالیز :
مولفه های مختلفی که آنالیز سایت را بر اساس آنها انجام می دهیم. هر گزارشی در گوگل آنالیز از تعدادی ردیف و ستون تشکیل شده است. به ردیف ها Dimension و به ستون ها Metric گفته میشود. Metric معیار عددی گزارش است و Dimension ویژگی یا ویژگی های بازدیدکنندگان سایت شما. مثلاً این که با چه کلمه کلیدی، از چه منبع و یا واسطه ای، با چه مرورگری به سایت شما وارد شده اند و چه سیستم عاملی داشته اند همه جزء ویژگی های کاربران محسوب میشود. برای فهم بهتر این دو، به مثال زیر توجه کنید:
“دیروز ۱۶۸۴ بار این صفحه از طریق مرورگر کروم بازدید شده است.”
۱۶۸۴ بازدید، Metric گزارش است و از مرورگر کروم بودن بازدید ها Dimension گزارش. این مثال فقط یک ویژگی دارد و آن مرورگر کاربر است. در گزارش های گوگل آنالیتیک شما میتوانید هر معیار عددی را با چندین ویژگی مختلف بسنجید. مثلاً میتوان دید چند بار از طریق مرورگر فایرفاکس و سیستم عامل اندروید از شهر اصفهان و با کلمه کلیدی “شرکت خدماتی” به صفحه ای در سایت وارد شده اند. در این مثال مرورگر، سیستم عامل، شهر و کلمه کلیدی که با آن وارد صفحه شده اند Dimensions محسوب میشوند و تعداد دفعات مشاهده شدن صفحه مورد نظر که به آن Pageviews گفته میشود، Metric گزارش محسوب میشود. به هر عددی در گزارش های گوگل آنالیز Dimension (ها) و Metric ای تعلق میگیرد. البته خواهید دید که میتوان بعضی Metric ها را با هم ترکیب کرد.
از این دید نیز میتوان به این دو نگاه کرد. متغیر Dimension از جنس متنی و متغیر Metric از جنس عددی می باشد.
- دورهها (Sessions): دوره به مدت زمانی اطلاق میشود که کاربر به صورت فعال با وبسایت، برنامۀ گوشی یا سایر رسانههای شما در ارتباط است. تمام اطلاعات در مورد تعاملات کاربر (تعداد صفحاتی بازدیدی، رویدادها، میزان خرید و …) در طی یک دوره حساب میشوند. دورهها معمولاً بعد از ۳۰ دقیقه عدم تعامل کاربر با وبسایت یا برنامۀ شما بسته میشوند و در صورت بازگشت کاربر، یک دورۀ جدید باز خواهد شد.
- کاربران (Users): افرادی که حداقل برای یک دوره (Session) در وبسایت حضور داشتهاند، جزو کاربران شما محسوب میشوند.
- بازدیدکنندگان (Visitors): بازدیدکنندگانی که به وبسایت شما سر زدهاند. اینها به دو دستۀ بازدیدکنندگان جدید (New Visitor) و بازدیدکنندگان تکراری (Returning Visitors) تقسیم میشوند. بازدیدکنندگان تکراری، کاربرانی کسانی هستند که قبلاً یک دوره را در وبسایت شما گذراندهاند.
- بازدید صفحات (Pageviews): منظور از این عبارت تعداد کل دفعاتی است که یک صفحه مشاهده شده است. توجه داشته باشید که بازدیدهای مکرر توسط یک کاربر تکراری نیز در این مقدار حساب میشود.
- صفحات/دورهها (Pages/Sessions): صفحات/دورهها به میانگین تعداد صفحاتی اطلاق میشود که در طی یک دوره دیده میشود. بازدیدهای تکراری از یک صفحه نیز در این مورد حساب میشود.
- میانگین زمانِ دوره (Avg. Session Duration): میانگین زمانی است که دورههای استفادۀ کاربران به طول انجامیده است.
- نرخ پرش (Bounce Rate): منظور از نرخ پرش، درصد کسانی است که تنها یک صفحه از وبسایت شما را مشاهده کردهاند. (بازدیدی که در آن کاربر به وبسایت شما وارد شده و بدون آنکه هیچ تعاملی با آن داشته باشد، صفحه را بسته است) هر چقدر که نرخ پرش وبسایت شما کمتر باشد، یعنی وبسایت شما در حفظ کاربر موفقتر عمل کرده است.
- دورههای جدید (New Sessions): یک تخمین از تعداد بازدیدهایی است که برای اولین بار و توسط کاربران جدید صورت میگیرند. دلیل تخمینی بودن این درصد این است که کاربر ممکن است با یک آی پی جدید به سایت شما وارد شود.
- اهداف (Goals): شما میتوانید در گوگل آنالیتیکس اهدافی برای خود تعیین کنید. اینکار به شما اجازه میدهد که میزان موفقیت سایت خود را اندازهگیری کنید و ببینید که چند درصد از کاربران یک فرآیند مشخص که برای شما مهم است را در وبسایت طی میکنند.
- تبدیلها (Conversions): تبدیلها زمانی صورت میگیرند که یک کاربر اهداف شما را عملی میکند و در نتیجه تبدیل به یک کاربر ثابت یا مشتری شما شود. مثلاً وقتی یک کاربر در وبسایت شما ثبت نام میکند یا یک خرید را انجام میدهد.
- کمپینها (Campaigns): کمپینها به شما اجازه میدهد که پارامترهای شخصی خود را برای هر صفحهای که دوست دارید اضافه کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری را از کاربران خود بدست آورید.
- جذب (Acquisition): منظور از جذب، روشی است که کاربران خود را بدست آوردهاید. مثلاً ممکن است طریقۀ جذب یک کاربر، موتور جستجوی گوگل باشد.
- رفتار (Behavior): اطلاعات رفتاری کاربران به شما اجازه میدهد که محتوای خود را مطابق نیاز آنها تغییر دهید و آن را بهینه نمایید.
بخش Home گوگل آنالیتیک
در این بخش، آمار بخش های مختلف به شما نمایش داده می شود، بخش هایی از گوگل آنالیتیک که تا پایان این مقاله همه را به تفضیل توضیح خواهیم داد. این بخش زمانی کارایی مناسب خود را دارد که شما بخواهید یک دید کلی یا مقایسه ای از روند بهبود یا ضعیف شدن سایت خود داشته باشید. در اولین قسمت از این بخش گوگل آنالیتیک آنالیز وب سایت شما را در مورد آمار بازدید کنندگانتان را به شما ارائه می دهد. همان طور که در تصویر زیر می بینید، این آمار در مورد بازه زمانی یک هفته اخیر می باشد که با کلیک بر روی آن می توانید، این بازه زمانی را تغییر دهید. قسمت دیگری که در این بخش از گوگل آنالیتیک نمایش داده می شود و در تصویر می بینید، آمار مربوط به بخش RealTime می باشد. در این بخش به شما گزارشی مبنی بر بازدید کنندگانی که در حال حاضر ( دقیقا همین الان ) در حال بازدید از سایت شما می باشند، ارائه می شود.
با اسکرول کردن در همین صفحه از گوگل آنالیز به آمار مربوط به نحوه دسترسی افراد به سایت می رسیم. بازدیدکننگان سایت شما از راه های متفاوتی از جمله موتورهای جستجو، بک لینک ها، ایمیل و… می توانند وارد سایت شما شوند. در این بخش این آمار در بازه زمانی ۷ روز گذشته و با مقایسه بین این ورودی ها در گوگل آنالیتیک به شما نمایش داده می شود.
در ادامه همین صفحه به آماری دیگری درباره روند صعودی یا نزولی فعالیت بازدیدکنندگان سایت در روز، ماه، هفته اخیر می رسیم، که صعودی بودن این نمودار نشانگر عملکرد مناسب سایت شما می باشد.
آمار دیگری که در این بخش می توانید بررسی کلی روی آن داشته باشید، تعداد دفعات بازدید شده توسط هر صفحه در یک هفته اخیر می باشد که به صورت صعودی به نزولی ( از صفحه ای که بیشترین بازدید را داشته تا کمترین ) مرتب شده است.
نکته ای که در استفاده از این بخش باید بدانید این است که این بخش آمار کلی را به شما نمایش می دهد و برای بررسی آمار دقیق مربوط به هر بخش لازم است به آمار کامل آن مراجعه نمایید.
منوی اصلی
در بالای صفحه گوگل آنالیز خود میتوانید یک منوی ساده را ببینید و بین گزینههای آن جابجا شوید.
- خانه (Home): صفحۀ اصلی است که در آن اطلاعات کلی در مورد تمام وبسایتها و برنامههای گوشی خود دریافت میکنید.
- گزارش (Reports): نیز اطلاعات یک وبسایت یا برنامۀ مشخص را در اختیار شما میگذارد.
- شخصیسازی (Customization): به شما اجازه میدهد گزارشهایی شخصی با دایمنشنها و متریکهای مورد نظر خود را ایجاد کنید.
- مدیریت (Admin): برای انجام تنظیمات مدیریتی حساب و همچنین دسترسی دادن به همکاران شما کاربرد دارد.
از طریق بخش سمت راست منو نیز میتوانید وبسایت یا برنامهای که میخواهید اطلاعات آن را در صفحۀ گزارش مشاهده کنید را انتخاب نمایید. ما در این مطلب به بررسی دو بخش اول یعنی صفحه اصلی و گزارش خواهیم پرداخت.
تنظیم زمان
شما میتوانید به وسیلۀ تقویم سمت قرار گرفته در سمت راست صفحه، بازۀ زمانی مورد نظر خود را برای مشاهده اطلاعات مشخص کنید.
همچنین امکان مقایسه دو بازۀ زمانی مختلف نیز وجود دارد. با انتخاب گزینۀ مقایسه، اطلاعات داده شده به صورت مقایسهای از دو بازۀ زمانی در میآید و در نتیجه میتوانید ببینید که کدام متریکها در بازۀ زمانی دوم پیشرفت یا پسرفت داشتهاند.
صفحۀ خانه
شما با ورود به حساب کاربری خود در گوگل آنالیز به صفحه اصلی هدایت خواهید شد. در این صفحه لیستی از وبسایتهایی را میبینید که به حساب خود متصل کردهاید. این لیست همچنین یک سری اطلاعات و آمار کلی را در مورد این وبسایتها به شما میدهد که شامل تعداد دورهها (Sessions)، میانگین زمان دورهها (Avg. Session Duration)، نرخ پرش (Bounce Rate) و نرخ تبدیل برای اهداف (Goal Conversion Rate) میشود. شما در این صفحه میتوانید در بین دامنهها و برنامههای گوشی خود جستجو کنید و در صورت لزوم، دامنهها و برنامههای مهم را ستارهدار کنید تا دسترسی به آنها راحتتر شود.
حال وبسایت یا برنامهای را که در مورد آن اطلاعات بیشتر میخواهید را انتخاب کنید تا وارد صفحۀ گزارش گوگل آنالیز شوید (توجه داشته باشید که در صورت وجود تنها یک وبسایت یا برنامه، شما به صورت خودکار به صفحه گزارش هدایت میشود و لازم به انتخاب نیست).
گزارش گوگل آنالیز (Reporting)
قسمت گزارش به شما اجازه میدهد تا اطلاعات دقیقی در مورد مخاطبان خود دریافت کنید. بر روی منوی سمت چپ، شما با یک گزینۀ جستجو روبرو هستید تا به دنبال گزارشهای مورد نظر خود بگردید و یک لیست از لینکهایی دارید که شما را به قسمتهای مهم گوگل آنالیز هدایت میکنند.
در ادامه به بررسی هر یک از این لینکها خواهیم پرداخت.
داشبورد
صفحۀ اصلی گزارش است که شما میتوانید آن را به دلخواه خود ویرایش کنید و با استفاده از ویجتها کاری کنید که تمام اطلاعات کلیدی که لازم دارید را به نمایش بگذارد. با یک تنظیم درست، داشبورد به شما کمک میکند بدون نیاز به چرخیدن درون گزارشهای استاندارد موجود در گوگل آنالیتیکس، اکثر اطلاعات مورد نیاز خود را بدست آورید.
شما میتوانید معیارهای جدیدی را از طریق دکمه +Add Segment در آمار مشاهده کنید و با گزینۀ +Add Widget بخشهای جدیدی را به این قسمت بیفزایید. همچنین در هنگام چرخیدن در بین گزارشهای استاندارد، با انتخاب لینک Add to Dashboard میتوانید آنها را به داشبورد خود اضافه کنید. علاوه بر اینها، میتوانید داشبوردهای از قبل آماده را از طریق گالری راهحلهای گوگل آنالیز (Google Analytics Solutions Gallery) دانلود نمایید. همچون صفحۀ خانه، اینجا هم میتوانید در قسمت بالا سمت راست قدام به تغییر بازه زمانی گزارش و مقایسۀ دو بازۀ زمانی مختلف کنید.
میانبرها (Shortcuts)
کاربرد این قسمت از اسم آن واضح است. لینکهای سریع به گزارشهای مورد نظر خودتان در گوگل آنالیتیکس. هر زمان که اطلاعات مشخصی را در گوگل آنالیز مشاهده میکردید که لازم بود باز هم آنها را بررسی کنید، کافی است بر روی لینک Shortcut در بالای صفحه کلیک کنید تا این گزارش به لیست میانبر اضافه شود و دسترسی به آن راحتتر شود.
رویدادهای هوشمند (Intelligence Events)
منظور از رویدادهای هوشمند، هشدارهایی است که شما میتوانید در گوگل آنالیتیکس تنظیم کنید. به این ترتیب وقتی که تغییر مورد نظر شما در اطلاعات رخ داد، از طریق یک ایمیل و البته این بخش مطلع میشوید. برای رویدادهایی همچون بروز یک تغییر در تعداد دورهها یا تبدیلهای یک هدف یا سایر متریکها در یک بازه روزانه، هفتگی یا ماهانه میتوان هشدار تنظیم کرد.
اطلاعات لحظهای (Real-Time)
آیا میخواهید بدانید که چند نفر هم اکنون در وبسایت شما هستند و چه کاری میکنند؟ این بخش اجازۀ دسترسی به این اطلاعات لحظهای را به شما میدهد. شما میتوانید از اطلاعاتی همچون نحوۀ ورود بازدیدکنندگان، تعداد صفحات دیده شده توسط آنها، صفحات فعال، مکان فعلی آنها و … را در این صفحه ببینید.
بخش Real Time در گوگل آنالیز
در این بخش شش گزارش درباره بازدیدکنندگانی که در حال حاضر در سایت شما هستند را می توانید بررسی نمایید.
-
Overview
آمار جالبی که در این بخش می توانید ببینید را همراه با تصویر توضیح خواهیم داد.
اولین آمار مربوط به درصد ( تعداد ) کسانی که دقیقا الان در سایت شما هستند و در حال بازدید از صفحات مختلف سایت شما می باشند.
آمار بعدی که در این قسمت می توانید مشاهده نمایید مربوط به صفحاتی است که کاربران در حال حاضر از آنها بازدید می کنند.
آمار دیگر مربوط به بک لینک های شما می باشد و به شما می گوید اگر بازدیدکنندگان از طریق بک لینک های شما وارد سایت شده اند، دقیقا از کدام بک لینک به سایت شما آمده اند. ( این که میبینید در تصویر زیر این آمار خالی می باشد، به این دلیل است که در زمان گرفته شدن این تصویر، بازدیدی که از طریق بک لینک باشد نداشته ایم. )
آمار بعدی مربوط به بازدیدکنندگانی می باشد که از طریق شبکه های اجتماعی وارد سایت شما شده اند. ( البته اگر در شبکه های اجتماعی لینکی از سایت شما باشد. )
این قسمت نیز مانند دو قسمت قبل مربوط به نوع دسترسی بازدید کنندگان به سایت می باشد اما این دفعه آمار مربوط موتورهای جستجو می باشد و مشخص میکند کسانی که درحال حاضر در سایت شما هستند، اگر از طریق موتورهای جستجو وارد سایت شما شده اند، دقیقا از کدام موتور جستجو ( گوگل، بینگ و….) و با چه کلمه کلیدی به سایت شما آمده اند.
آمار آخری که در این قسمت می بینیم موقعیت جغرافیایی بازدید کنندگان سایت می باشد، که در نقشه با دایره های نارنجی رنگ مشخص می شود. نکته مهم در استفاده از این آمار این است که گاهی به علت استفاده از فیلترشکن موقعیت جغرافیایی دقیق نشان داده نمی شود.
در قسمت overview آمار کلی را از بازدید کنندگانی که در حال حاضر ( دقیقا همین الان ) در سایت هستند را بررسی کردیم. حال به توضیح تک تک این قسمت ها می پردازیم.
-
Location
همان طور که در تصویر زیر می بینید، این قسمت مشخص می کند بازدیدکنندگان از چه کشوری و به چه تعدادی در سایت شما هستند.
-
Traffic source
در این قسمت می توانید گزارشی از نحوه دسترسی بازدید کنندگان به سایت را بررسی کنید. راه های مختلفی می تواند برای ورود به سایت شما وجود داشته باشد. به عنوان مثال: موتورهای جستجو، به طور مستقیم، بک لینک، ایمیل، شبکه های اجتماعی و… که هر کدام از موارد بالا بستگی به سیاست های قبلی شما دارد.
-
Content
در این قسمت این که بازدیدکنندگان دقیقاً کدام صفحات سایت شما را بازدید می کنند، گزارش داده میشود.
-
Event
این قسمت اتفاقاتی که در سایت شما در حال رخ دادن است را مشخص می کند.
-
Conversion
قسمت آخری که می بینید مربوط به هدفی می باشد که قبلا تنظیم کرده اید، اگر این هدف در حال حاضر به وقوع پیوسته باشد در این قسمت به شما نمایش داده می شود. ( هدف در قسمت های بعدی به طور کامل توضیح داده خواهد شد )
و بالاخره، بخش هیجانانگیز آمار وبسایت شما!
تا اینجای کار به بررسی یک سری از بخشهای کلی و غیر تخصصی پرداختیم. اما مغز اطلاعات گوگل آنالیز شما در سه بخش بعدی مخاطبان (Audience)، رفتار (Behavior) و تبدیلها (Conversions) نهفته است. این سه بخش اطلاعاتی عمیق از کاربران، منابع ترافیک، محتوا و میزان دستیابی به اهداف را در اختیار شما میگذارند. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مخاطبان (Audience)
در بخش مخاطبان، شما میتوانید در مورد کاربران خود و ویژگیهای آنها اطلاعات کسب کنید. این بخش دارای صفحات مختلفی است که هر چه در مورد کاربران خود بخواهید بدانید را به شما خواهند گفت. در ادامه به بررسی بخشهای مهم این قسمت خواهیم پرداخت.
این بخش اطلاعات کامل بازدیدکنندگان شما در بازه زمانی که می خواهید بررسی کنید را به همراه دارد. پیش از شروع به بررسی و آنالیز وب سایت در گوگل آنالیز در این بخش، باید بازه زمانی که میخواهید به بررسی مخاطب های خود بپردازید را تنظیم کنید، با توجه به تصویر زیر روی قسمتی که با کادر قرمز رنگ مشخص شده است کلیک کنید.
با کلیک روی کادر قرمز رنگ تقویمی مانند زیر برای شما باز می شود که می توانید بازه زمانی مورد نظر را انتخاب کرده و یا به صورت دستی خودتان وارد نمایید.
امکان دیگری که گوگل آنالیتیک در اختیار ما گذاشته است، مقایسه دو بازه زمانی با یکدیگر می باشد. در همین قسمتی که زمان را تنظیم کردید اگر تیک کنار قسمت compare to را علامت بزنید می توانید با تعیین بازه دوم مقایسه ای را بین دو بازه زمانی دلخواه انجام دهید. در اینجا می توانید مقایسه را دقیقا با بازه زمانی همسان با بازه زمانی اول انجام دهید و یا یک بازه زمانی دیگر را برای مقایسه انتخاب نمایید.
حال که بازه زمانی را برای استفاده از گزارشات گوگل آنالیتیک مشخص کردید، زمان آن است که به سراغ آمار ها برویم.
نکته: بعضی از اصطلاحات در بخش اصطلاحات گوگل آنالیتیک توضیح داده شده اند که اگر مطالب را فراموش کرده اید، به این بخش مراجعه نمایید.
نکته بعدی که شما باید پیش از پرداختن به آمار ها در نظر داشته باشید، انتخاب یکی از گزینه های مشخص شده در تصویر زیر جهت نمایش نمودار مربوط به آن می باشد.
اطلاعات کلی (Overview)
این بخش یک سری اطلاعات کلی را در مورد کاربران در اختیار شما میگذارد.
در بخش نمودار شما میتوانید مشخص کنید که میخواهید چه متریکی نمایش داده شود. همچنین امکان انتخاب دو متریک مختلف و مقایسۀ آنها نیز وجود دارد. در قسمت راست نیز میتوانید مشخص کنید که نمودار شما بر اساس ساعت، روز، هفته یا ماه نمایش داده شود.
به صورت پیش فرض، در زیر نمودار یک سری آمار کلی وجود دارد: دورهها یا تعداد دفعاتی که وبسایت شما بازدید شده (Sessions)، تعداد کاربران (Users)، تعداد صفحات مشاهده شده توسط کاربران (Pageviews)، میانگین صفحات مشاهده شده در هر دوره (Pages / Session)، میانگین طول مدت یک دورۀ بازدید (Avg. SessionDuration)، نرخ پرش یا تعداد کاربرانی که از دست دادهاید (Bounce Rate) و درصد دورههای که بازدیدکنندۀ جدیدی به سایت شما آمده است (ِ% New Sessions). در سمت راست نیز میتوانید یک مقایسه نموداری از درصد بازدیدکنندگان جدید و قدیمی را ببینید.
در انتهای صفحه نیز میتوانید در مورد زبان، کشور، شهر، مرورگر، سیستم عامل و … کاربران خود اطلاعاتی کلی کسب نمایید.
-
Active User
در این قسمت از بخش مربوط به بازدیدکننگان آمار بازدید ها در بازهای زمانی یک، هفت، چهارده و ۳۰ روز گذشته را به صورت نموداری ( صعودی و نزولی ) مشاهد می کنیم که بازدن تیک کنار هریک از این بازه ها نمودار این آمار به ما نمایش داده می شود.
-
Lifetime Value
از طریق Lifetime Value می توان فهمید ارزش کاربرانی که از مسیرهای مختلف به سایت شما رسیده اند چه قدر است. برای مثال اگر مشاهده کنید کاربرانی که از طریق ایمیل وارد سایت شما می شوند تعداد صفحات یا Session های بیشتری نسبت به کاربران وارد شده از مسیرهای دیگر دارند، می توانید در آینده بیشتر بر روی ایمیل های تبلیغاتی که می فرستید سرمایه گذاری کنید. شما همچنین می توانید ارزش طول عمر کاربرانی که از طریق مسیرهای مختلف به سایت شما وارد شده اند مثل ایمیل با ورود مستقیم به سایت را با هم مقایسه کنید تا متوجه شوید ارزش کاربران وارد شده به سایت از کدام مسیر بیشتر است.
چهار قسمت اصلی در LTV وجود دارد که باید هنگام خواندن گزارش به آن ها توجه کنید.
- LTV metric: مؤلفه اصلی که ارزش هر مشتری را بر اساس معیارهای گوناگونی مثل Session یا Pageviews نشان می دهد.
- Acquisition data range: فاصله زمانی که کاربران وارد سایت شده اند.
- Compare metrics: با انتخاب این گزینه شما می توانید مؤلفه دیگری اضافه کنید تا بتوانید دو مؤلفه مختلف را با هم مقایسه کنید.
- در این قسمت می توانید مشخص کنید به شما نشان دهد کاربران از چه مسیرهایی به سایت شما راه پیدا کرده اند.
همانند بیشتر قسمت های گوگل آنالیتیکس، در گزارش Lifetime Value بالاتر بودن مقدار هر مؤلفه نشانگر عملکرد بهتر است.
نکته: دقت کنید که در گزارش Lifetime Value، برای بعضی metric ها، درصدی که در کنار هر مقدار نشان داده می شود می تواند بعضاً بیشتر از ۱۰۰% باشد. عددی که در مثال زیر با فلش قرمز نشان داده شده میانگین مدت زمان session های کاربر از کانال های مختلف است. در ردیف دوم می بینید که مقدار ۱۸ دقیقه گزارش شده است و در کنار آن ۳۳۰% نوشته شده. درصد نوشته شده بر مبنای مقایسه با میانگین مدت زمان Session های کاربر است و ۳۳۰% به این معنی است که این مقدار ۳۳۰% درصد مقدار میانگین مدت زمان Session های کاربر است. به همین صورت درصد های کمتر از ۱۰۰ نیز معنای مشابهی دارند. مثلاً ۱۷% ردیف اول به این معنی است که مقدار آن ۱۷% درصد میانگین مدت زمان Session هر کاربر است.
برای ستون User و به طور کلی مؤلفه هایی که جمع آن ها در بالای ستون نوشته شده است، چنین حالتی برقرار نیست.
-
Cohort Analysis
می توان Cohort Analysis را تحلیل گروهی کاربران بر اساس یک خصوصیت مشترک تعریف کرد. برای مثال کاربرانی که در یک تاریخ برای اولین بار به سایت شما سر زده اند در یک گروه قرار می گیرند. آنالیز گروهی به شما اجازه می دهد گروه های مختلف کاربران را به طور مجزا بررسی کنید. برای مثال می توان بررسی کرد رفتار گروه های مختلف کاربران به طور هفتگی یا ماهانه با توجه به تاریخی که آن ها را به دست آورده اید چطور تغییر می کند یا مثلاً اگر برای چند روز یا یک هفته تبلیغ سایتتان روی سایت دیگری یا بر روی Google Adwords بود، می توانید رفتار گروه کاربرانی که در آن بازه زمانی به سایت شما وارد شده اند را بررسی کنید.
- در این قسمت انتخاب می کنید که در گزارش کاربران بر چه اساسی دسته بندی شوند. به طور پیش فرض، آنالیتیکس کاربران را بر اساس تاریخی که برای اولین بار به سایت سر زده اند دسته بندی می کند.
- Cohort Size: در این قسمت مشخص می کنید که تاریخ های گزارش بر اساس روز، هفته یا ماه باشند. اگر هفته را انتخاب کنید، گزارش کاربرانی که در یک هفته یا هفت روز به دست آمده اند به شما داده می شود.
- Metric: شما در این قسمت مؤلفه ای که برای هر گروه کاربر بررسی می شود را انتخاب می کنید.
- Data range: در این قسمت مشخص می کنید گزارش برای چند مدت قبل تنظیم شود. مثل بقیه قسمت های گوگل آنالیتیکس، می توانید گزارش را تا حداکثر ۳ ماه قبل تنظیم کنید و در این جا به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه آن را ببینید.
شما همچنین می توانید در بالای نمودار انتخاب کنید که نمودار داده مربوط را برای تمام طول مدت مشخص شده نشان دهد یا یک یا چند گروه کاربر را جدا نشان دهد تا بتوان آن ها جدا بررسی کرد یا با هم مقایسه کرد.
Acquisition Date تاریخ اولین بازدید کاربر است. در ستون سمت چپ گزارش گروهی، تاریخ اولین ورود کاربران در آن روز داده می شود. فرض کنیم تاریخ اولین ورود ۲۷ January است. ۱۷% که برای Day 1 نوشته شده است به این معنی است که از ۱۰۰% کاربرانی که برای اولین بار در ۲۷ January به سایت وارد شده اند، ۱۷% روز بعد دوباره از سایت بازدید کرده اند. به همین ترتیب، درصد هایی که در روزهای بعد نشان داده می شود نسبت به کل بازدیدکنندگان در Acquisition Date است.
با انتخاب گزینه Add Segment شما می توانید کاربران را بر اساس مؤلفه های مختلف بخش بندی کنید و به طور جزئی آن ها را بررسی کنید. به طور همزمان می توانید کاربران را تا حداکثر ۴ بخش تقسیم بندی کنید. با بخش بندی بازدیدکنندگان می توانید مثلاً رفتار بازدیدکنندگانی که از گوگل به سایت شما رسیده اند با کاربرانی که به طور مستقیم به سایت شما وارد شده اند را مقایسه کنید. هر بخش، جدولی جدید به گزارش با رنگی متفاوت اضافه می کند.
رنگ بندی خانه ها در گزارش گروهی نیز بدین صورت است که گوگل از ۵ رنگ مختلف برای نشان دادن نسبت مقدارها استفاده می کند. تیره ترین رنگ نمایانگر بالاترین مقدار مؤلفه است و روشن ترین رنگ نمایانگر پایین ترین مقدار مؤلفه. این که هر مقداری در کجای طیف رنگ قرار بگیرد نسبت به بالاترین مقدار گزارش سنجیده می شود. برای مثال اگر بالاترین مقدار مؤلفه گزارش ۱۰۰% باشد، هر رنگ نشانگر ۲۰% مقدار داده ها است یا اگر بالاترین مقدار ۵۰% باشد، هر رنگ نشانگر ۱۰% داده ها است.
می توان گفت Cohort Analysis خود بخش بندی بر اساس تاریخ است و با اضافه کردن Segment ها، لایه دیگری برای تقسیم داده ها اضافه می کنید.
اگر کاربران را به بخش های مختلف تقسیم کنید، هر بخش با یک رنگ متفاوت نشان داده می شود. ۴ رنگ اصلی بنفش و صورتی، نارنجی، آبی و سبز هستند.
-
User Explorer
آمار های این قسمت مربوط به تک تک افرادی می شود که به سایت شما سر زده اند. گوگل آنالیتیک آی پی افراد را در اختیار شما قرار می دهد و شما با داشتن آی پی ها می توانید نکات مختلفی را این قسمت استخراج کنید.
در تصویر بالا با کلیک روی هر آی پی مانند آی پی موجود در کادر قرمز رنگ می توانیم بفهمیم این شخص چه ساعتی، از چه طریقی، با چه وسیله ای و… وارد سایت ما شده و چه زمانی را در سایت سپری کرده است.
اطلاعات جمعیتشناختی (Demographics)
در این بخش شما میتوانید در رابطه با سن و جنسیت کاربران خود بخوانید. شاید پیش خودتان فکر کنید که گوگل چگونه این آمار را بدست میآورد و چقدر دقیق هستند؟ اول بگذارید به شما در مورد دقت آنها اطمینان دهیم. این آمار در آزمایشی مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که از دقت بسیار بالایی برخوردار هستند. و اما نحوۀ جمعآوری آنها. گوگل نه تنها از حساب کاربری شما اطلاعات را جمعآوری میکند، بلکه با استفاده از کوکیهای خود تمام سایتهای مورد بازدید شما را نیز شناسایی میکند و بدین ترتیب سن، جنسیت و سایر اطلاعات شما را مشخص میکند.
زمینههای مورد علاقه (Interests)
در این بخش میتوانید در مورد علایق کاربران خود بخوانید و با توجه به اینکه اکثریت کاربران شما به چه چیزهایی علاقه دارند، تغییراتی را در وبسایت خود اعمال کنید. در بخش قبل توضیح دادیم که گوگل این اطلاعات را چگونه به دست میآورد.
اطلاعات جغرافیایی (Geo)
در این بخش شما در مورد مکان و زبان کاربران خود اطلاعات کسب خواهید کرد.
در ادامه همین قسمت از گوگل آنالیتیک با انتخاب Location به موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده ها خواهیم رسید. همان طور که در تصویر زیر می بینید اولین آمار نمایش داده شده از موقعیت جغرافیایی بازدیدکننده ها کشور آنها می باشد که با انتخاب گزینه های مختلف به آمار شهر، قاره و… بازدیدکننده های خود پی ببرید.
رفتار (Behavior)
این بخش شامل سه قسمت است. در بخش اول (New vs Returning) میتوانید رفتار کاربران جدید را با کاربران قدیمی خود مقایسه کنید. در بخش دوم (Frequency & Recency) میتوانید ببینید که کاربران قدیمی چقدر ممکن است که دوباره به وبسایت شما سر بزنند و از آخرین بازدید آنها چند روز گذشته است. در بخش آخر (Engagement) نیز میتوانید میزان درگیر شدن کاربران با وبسایت خود و زمانی که در آن گذراندهاند را مشاهده کنید.
آمار دیگر این قسمت از گوگل آنالیتیک مربوط به مقایسه ای بین تعداد session ها ، کاربران و pageview آنها می باشد. به عنوان مثال به شما گزارش میدهد که چند کاربر با ایجاد یک session چه تعداد پیج را مشاهده کرده اند.
فناوری (Technology)
در این بخش میتوانید در مورد مرورگر، سیستمعامل و شرکت ارائه دهنده اینترنت کاربر بخوانید.
این قسمت از گوگل آنالیتیک درباره وسیله ای است که بازدید کننده ها با آن از سایت شما بازدید کرده اند. آماری که در این قسمت از گوگل آنالیز می توانید آن را بررسی کنید، مرورگر، سیستم عامل، اندازه صفحه نمایش و… می باشد. همان طور که در تصویر زیر می بینید جهت بررسی هر یک از موارد گفته شده، مانند تصویر روی گزینه مورد نظر آن کلیک می کنید. ( مانند قسمتی که مربوط به مرورگر می باشد و با کادر قرمز رنگ نمایش داده شده است. )
آمار دیگری که در این قسمت از گوگل آنالیتیک قابل بررسی می باشد، این است که بازدید کننده های شما از چه سرویس اینترنتی برای بازدید سایت شما استفاده کرده اند. که با انتخاب گزینه Network از منو سمت چپ می توانید این آمار را به خوبی بررسی نمایید.
موبایل (Mobile)
در این بخش میتوانید تعداد کاربران کامپیوتر، گوشی و تبلت را با هم مقایسه کنید و ببینید که کاربران گوشی و تبلت شما از چه دستگاهی استفاده میکنند.
این قسمت از گوگل آنالیتیک به خوبی اطلاعات مخاطبانی را که با موبایل از سایت شما بازدید کرده اند را در اختیار شما می گذارد. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید چند نفر ( درصد ) از مخاطبان با موبایل، چند نفر با تبلت و… به سایت شما آمده اند، همچنین از این قسمت گوگل آنالیتیک می توانید پی ببرید : مارک موبایل، نوع موبایل، اندازه رزولوشن، نوع اینترنت، سیستم عامل و…. مخاطب شما چیست، البته این آمار فقط برای موبایل نمی باشد بلکه برای تبلت و دسکتاپ نیز می توانید تمام این موارد را در گوگل آنالیتیک بررسی کنید.
جریان کاربران (User Flow)
بخش نهایی این قسمت نیز به بررسی مسیرهای حرکت کاربران شما میپردازد. در این قسمت شما میبینید که کاربران چه مسیرهایی را در وبسایت شما طی کردهاند. شما میتوانید در قسمت چپ، ابتدای مسیر را مشخص کنید. مثلاً بر طبق کشور به بررسی مسیر حرکت کاربران خود بپردازید.
نحوۀ جذب (Acquisition)
در این قسمت شما میتوانید به بررسی نحوۀ جذب کاربران بپردازید و ببینید که ترافیک ورودی شما از چه طرقی است. شما همچنین میفهمید که کاربران ورودی از هر ترافیک چگونه رفتار کردهاند و چه تعداد از آنها به مشتری و کاربر ثابت شما تبدیل شدهاند. قبل از بررسی بخشهای مختلف این قسمت بگذارید به بررسی عبارات کلیدی آن بپردازیم:
- منابع (Sources): منبع جذب یک کاربر یعنی سایتی که از آن وارد شده است. شما میتوانید ببینید که هر سایت چه تعداد بازدیدکننده را برای شما داشته است.
- رسانهها (Mediums): مشخص میکند که کاربران به صورت طبیعی و از طریق جستجو شما را پیدا کردهاند (Organic)، یا آنکه توسط یک تبلیغ یا لینک به سایت شما ارجاع داده شدهاند (Referral)، یا که هیچ کدام از این دو نبوده است (None).
- کانالها (Channels): منظور از کانال، آن طریقی است که مخاطب شما جذب شده است.
- مستقیم (Direct): کاربرانی که مستقیماً آدرس سایت شما را وارد کردهاند و به آن وارد شدهاند.
- جستجوی طبیعی (Organic Search): کاربرانی که شما را از طریق نتایج طبیعی (نه تبلیغات) در موتورهای جستجوگر پیدا کردهاند.
- ارجاعی (Referral): کاربرانی که از وبسایتهای دیگر (به واسطه تبلیغ، لینک شما و …) وارد سایت شما شدهاند.
- اجتماعی (Social): کاربرانی که از طریق شبکههای اجتماعی به سایت شما هدایت شدهاند.
- موارد دیگر: همچنین میتوانید آمار کاربرانی که از طریق ایمیل، تبلیغات پولی گوگل، سایر تبلیغات و … وارد سایت شدهاند را نیز مشاهده کنید. به علاوه امکان تعریف منابع ترافیکی جدید با دقت بیشتر هم وجود دارد.
اطلاعات کلی (Overview)
به کمک گزینههای بالای این بخش شما میتوانید مشخص کنید که چه اطلاعاتی را میخواهید. در این قسمت میتوان مشخص کرد که آمار کانالها، منابع یا رسانهها نمایش داده شود و هدف مورد نظر را نیز تغییر داد.
در زیر این تنظیمات، شما یک نمودار دایرهای از نوع جذب ترافیک مشاهده میکنید. نمودارهای دوم و سوم نیز نشان میدهند که کاربران جذب شده از طرق مختلف چقدر با سایت شما تعامل داشتهاند و در نهایت چند درصد از آنها فرآیندهای مورد نظر شما را طی کردهاند و به کاربر ثابت یا مشتری تبدیل شدهاند.
در انتهای صفحه نیز اطلاعات مشابهی به صورت آماری و در جدول برای شما آورده شده است.
اگر در همین صفحه از گوگل آنالیتیک اسکرول کنید به آمار جدولی زیر می رسید که تحلیلی بین نحوه دسترسی و نوع رفتار بازدیدکننده ها صورت گرفته است.
تمام ترافیک (All Traffic)
در این بخش شما میتوانید اطلاعاتی دقیقتر را دربارۀ کانالها، منابع / رسانهها و ترافیک ارجاعی مشاهده کنید و یک نقشه درختی از ترافیک خود را هم ببینید.
همان طور که در تصویر بالا می بینید کانال های مختلف ورودی کاربران به همراه آمار دقیقی از رفتار آنها در گوگل آنالیتیک به ما گزارش داده می شود. در تصویر بالا موارد دیگری در کنار کادر قرمز رنگ مشاهده می کنید که با انتخاب هر یک به آمار دقیق تری از نحوه دسترسی ها می رسید.
حال اگر در این صفحه از گوگل آنالیتیک روی هر یک از ۴ نحوه ورودی کلیک کنید، مثلا روی Organic Search کلیک کنید به صفحه دیگری از گزارش ها هدایت می شوید که در آنجا می توانید ببینید کاربران چه کلمات کلیدی را جستجو کرده اند که وارد سایت شما شده اند و همچنین موتور های جستجو آنها را به چه صفحاتی هدایت کرده اند. ( Landing page در گوگل آنالیتیک : صفحاتی که کاربر از جایی دیگر به آن هدایت می شود که به آن صفحات فرود هم می گویند. )
با کلیک روی هر یک از قسمت های کناری کادر قرمز رنگ به آمار مربوطه هدایت می شوید.
دو گزارش دیگر در این قسمت از گوگل آنالیتیک قابل توجه است قسمت source / medium به شما می گوید از چه منبعی و از چه طریقی وارد سایت شما شده اند. به عنوان مثال google/organic به این معنی است که چه تعداد ورودی های شما از طریق گوگل و با جستجو به سایت شما وارد شده اند.
گزارش دیگر مربوط به Referrals است. این قسمت از گوگل آنالیتیک هم به شما گزارش می دهد ورودی سایت شما از هریک از بک لینک هایی که داشته اید به چه تعداد بوده است.
ادوردز (AdWords)
این بخش به بررسی ترافیک جذب شدۀ شما از طریق تبلیغات خود گوگل میپردازد و تنها در صورتی به کار شما میآید که بخواهید در این موتور جستجو تبلیغ کنید.
کنسول جستجو (Search Console)
در این بخش شما میتوانید کنسول جستجوی خود را به آنالیز متصل کنید و اطلاعاتی در مورد ترافیک جستجوی خود کسب کنید. اینکه کاربران جستجوگر ابتدا وارد چه صفحهای از سایت شما شدهاند، از چه کشورهایی هستند و چه دستگاهی دارند.
در این قسمت گوگل آنالیتیک آماری را از سرچ کنسول دریافت می کند و به شما نمایش می دهد. دو گزارش از این قسمت را در بخش های قبلی به طور کامل بررسی کرده ایم. ( Country و Device )
گزارشی که می خواهیم در این قسمت از آموزش گوگل آنالیتیک به آن بپردازیم مربوط به صفحات ورود کاربران است که آمار دقیق آنها نمایش داده شده است. این که در تصویر زیر می بینید در ستون اول علامت های عجیب و غریب به شما نشان داده شده است فقط به خاطر قسمت هایی از Url ها بوده که به زبان فارسی نوشته شده است.
گزارش دیگری که از سرچ کنسول می توانیم اینجا بررسی کنیم، عباراتی است که بازدید کننده ها در موتورهای جستجو سرچ کرده اند تا به سایت ما رسیده اند. با دانستن این آمار شما پی میبرید که جایگاهتان در نتایج گوگل کجاست.
اجتماعی (Social)
در این بخش به بررسی ترافیک اجتماعی خود میپردازید و آمار مختلف مربوط به آن را مشاهده میکنید.
رفتار (Behavior)
این قسمت از گوگل آنالیتیک نیز کاربرد بسیار زیادی برای شما خواهد داشت. از طریق این بخش شما میبینید که رفتار کاربران شما چگونه بوده، چطور با سایت شما تعامل کردهاند و چه کارهایی را در آن انجام دادهاند. در ادامه به بررسی بخشهای مختلف این قسمت میپردازیم.
اطلاعات کلی (Overview)
در این قسمت شما میتوانید اطلاعات کلی در مورد رفتار کاربران را مشاهده کنید. شما میفهمید که آنها چه تعداد صفحه را دیدهاند و چه تعداد از این بازدیدها تکراری نبوده است (Unique Pageviews)، به طور میانگین چقدر در صفحات شما ماندهاند (Avg. Time on Page)، چقدر از آنها پریدهاند (Bounce Rate) و بیشتر چه صفحاتی را بازدید کردهاند. همچنین میتوانید ببینید که چه نوع تعاملی با شما داشتهاند (Events) و چه عباراتی را در سایت شما جستجو کردهاند (Site Search).
جریان رفتار (Behavior Flow)
در این قسمت شما میتوانید مسیر رفتار کاربران را ببینید. شما میتوانید ابتدای این مسیر را خودتان مشخص کنید و گوگل به شما نشان میدهد که اولین، دومین، سومین و … کاربران با سایت شما چگونه بوده است.
محتوای سایت (Site Content)
در صفحه اول این بخش (All Pages) میتوانید در مورد محتوای سایت خود اطلاعات بیشتری کسب کنید. یعنی ببینید که هر صفحه و مطلب سایت شما چقدر بازدید داشته، کاربران به طور میانگین چقدر در آن وقت گذراندهاند، چقدر کاربر پرانده است، چقدر برای شما پولساز بوده است و در نهایت چقدر از طریق آن خارج و داخل شدهاند.
در صفحات دیگر نیز میتوانید اطلاعات دقیقتری را کسب کنید. یعنی ببینید که در هر سطح از زیر دامنهها رفتار چگونه بوده است (Content Drilldown)، صفحات فرود یا ورودی کدامها بوده است (Landing Pages) و صفحات خروجی کدامها (Exit Pages).
سرعت سایت (Site Speed)
این بخش منبع ارزشمندی برای کسب اطلاعات و بهبود سرعت سایت است. در صفحۀ اصلی شما میتوانید ببینید میانگین زمان بارگذاری صفحه به ثانیه چقدر است. البته سرعت موارد دیگر از جمله زمان ریدیرکت شدن، زمان پاسخ سرور و … به شما نشان داده میشود. شما همچنین میتوانید بر اساس نوع مرورگر، بر اساس کشور و صفحه نیز سرعت را بررسی کنید.
در صفحات بعدی اطلاعات سرعت حتی جالبتر و دقیقتر میشوند. در صفحه زمانبندی صفحه (Page Timing) شما اطلاعات دقیقی در مورد سرعت هر صفحه پیدا میکنید. در صفحه پیشنهادهای سرعت (Speed Suggestions) نیز شما میتوانید پیشنهادهای خود گوگل برای افزایش سرعت هر صفحه را مطالعه نمایید که واقعاً فوقالعاده است.
جستجوی سایت (Site Search)
با متصل کردن سیستم جستجوی داخلی سایت به گوگل آنالیز، شما میتوانید اطلاعات دقیقی را در مورد جستجوهای انجام شده در سایت خود مشاهده نمایید.
این قسمت از گوگل آنالیتیک مربوط به قسمت جستجوی درون سایت می باشد. ( اگر یک قسمتی در سایت خود قرار داده اید که بازدیدکننده ها با جستجو در آن قسمت به مطالب مرتبط هر قسمت دسترسی داشته باشند. ) شما در این قسمت می توانید ببینید، کاربران چه عباراتی را سرچ کرده و با سرچ خود به چه صفحه ای از سایت هدایت شده اند.
رویدادها (Events)
منظور از رویدادها آن تعاملاتی است که شما قصد اندازهگیری آنها را دارید. برای مثال میتوانید مشخص کنید که با کلیک بروی یک گزینه، رویدادی در گوگل آنالیتیک ثبت شود تا بتوانید تعداد کلیکهای انجام شده بروی آن گزینه را اندازهگیری و بررسی کنید.
تبدیلها (Conversions)
این آخرین قسمت گوگل آنالیز است. همانطور که گفتیم منظور از این کلمه، تبدیل شدن بازدیدکننده به کاربر ثابت یا مشتری است. برای این منظور لازم است که شما اهدافی را مشخص کنید و در صورت اینکه کاربر خریدی انجام میدهد، اطلاعات خرید را در اختیار گوگل بگذارید. تنظیمات این قسمت باید از طریق بخش مدیریت گوگل آنالیز و به Google Tag Manager انجام شود و بروی سایت پیادهسازی شود (در مطالب بعدی چگونگی این کار را برای شما توضیح خواهیم داد). این قسمت شامل چهار بخش متفاوت است.
اهداف (Goals)
در این بخش آمار مربوط به اهدافی که تعیین کردهاید به شما نمایش داده میشود. هدف شما میتواند بازدید کاربر از یک صفحه مشخص، ثبت نام کاربر در سایت، عضویت کاربر در خبرنامه و … باشد. به این ترتیب متوجه میشوید که چه تعداد از کاربران و کدام یک از آنها اهداف شما را تکمیل میکنند و میتوانید فرآیندهای خود را بهینهسازی کنید.
این قسمت از گوگل آنالیتیک این که در سایت شما چه مقدار اهدافی که آن ها را مشخص کرده اید، برآورده می شوند را نشان می دهد. وقتی هدفی را در گوگل آنالیتیک مشخص می کنید، نوع آن می تواند یکی از چهار مورد زیر باشد.
- Destination : با تعریف این نوع هدف در گوگل آنالیتیک، شما می توانید هر آدرسی در سایت خود را هدفی قرار دهید که وقتی کاربر به آن آدرس رسید، هدف تکمیل شود. برای مثال در سایت های فروش، صفحه ای که بعد از پرداخت الکترونیکی در سایت های شخص ثالث مثل بانک ها، کاربر به آن منتقل می شود مثل صفحه ای شبیه این که “از خرید شما متشکریم” می تواند Destination باشد و هر بار که کاربری به این صفحه برسد به این معنی است که هدفی تکمیل شده.
- Duration : هنگام گذاشتن این نوع هدف برای آنالیز وب سایت در گوگل آنالیتیک، شما مدت زمان مشخصی را تعیین می کنید که اگر کاربر بیشتر از آن مدت زمان در سایت شما بماند، هدف تکمیل می شود. برای مثال شما مشخص می کنید که اگر کاربر بیش از ۱۲ دقیقه در سایت ماند هدف تکمیل شود و Conversion انجام گیرد.
- Pages/Screens per session : در این نوع هدف از گوگل آنالیتیک، می توان تعیین کرد که وقتی کاربری تعدادی صفحات یا بیشتر از آن تعداد صفحات را در سایت شما بازدید کرد، هدف تکمیل شود. برای مثال می توان تعیین کرد که اگر کاربری بیش از ۷ صفحه را در سایت شما بازدید کرد هدف تکمیل شود.
- Event : این نوع هدف در گوگل آنالیتیک به شما اجازه می دهد که اهداف دقیق تری تعیین کنید. در واقع به طور کلی هر وقت رویداد خاصی که شما آن را تعیین کرده اید رخ می دهد، هدف تکمیل می شود مثل دانلود شدن یک فایل، دیدن یک ویدئو، کلیک کردن بر روی یک لینک خاص و اهداف مشابه. این نوع هدف به صاحب سایت قابلیت تعیین اهداف مختلفی را می دهد تا به طور دقیق تری سایت خود را زیر نظر داشته باشد. همانند انواع اهدافی که توضیح داده شدند، وقتی این نوع هدف که صاحب سایت آن را مشخص می کند به انجام می رسد، Conversion انجام می شود.
برای تعیین کردن اهداف در گوگل آنالیتیک، در ستون سمت چپ Admin را باز کنید. سه ستون به شما نشان داده می شود. در ستون سمت راست بر روی Goals کلیک کنید. در صفحه ای که برای شما باز می شود، اگر هدفی تعیین شده باشد در صفحه نشان داده می شود در غیر این صورت، نوشته “There is no data for this view” نشان داده می شود. اطلاعات مربوط به اهداف تعیین شده را در این قسمت می توانید ببینید.
جهت تعیین هدف در گوگل آنالیتیک، بر روی دکمه قرمز رنگ “+ NEW GOAL” کلیک کنید. برای تعیین اهداف، اطلاعات را باید در سه مرحله وارد کنید.
در مرحله اول یعنی Goal Setup، اگر Template را انتخاب کنید، با توجه به سایت شما، گوگل چند هدف با تنظیمات از پیش تعیین شده که مناسب سایت شما است را پیشنهاد می دهد. در صورتی که Custom را انتخاب کنید، شما می توانید هر نوع هدفی که مناسب سایت می دانید را انتخاب کنید و باید تنظیمات آن را خود مشخص کنید. در صورتی که اکانت Adwords و چند پیش نیاز دیگر نیز داشته باشید، می توانید از Smart Goals استفاده کنید. ( اطلاعات بیشتر مربوط به Smart Goals از سایت گوگل)
در مرحله Goal description از تعیین هدف در گوگل آنالیتیک، نام و نوع هدف را مشخص می کنید. در مرحله آخر یعنی Goal details، با توجه به نوع هدفی که انتخاب کرده اید، باید تنظیمات مربوط به آن را انجام دهید. بعد از اتمام انجام تنظیمات مربوط به هدف، در قسمت آخر مرحله سوم گزینه ای وجود دارد به نام Verify this Goal. اگر بر روی آن کلیک کنید، با توجه به داده هایی که گوگل آنالیتیکس در ۷ روز گذشته جمع آوری کرده است، این که از میان داده های جمع آوری شده مربوطه، چند درصد هدف تعیین شده را تکمیل کرده اند نشان داده می شود.
دقت داشته باشید که برای هر وب سایت، گوگل آنالیتیک اجازه تعریف حداکثر ۲۰ هدف را به ما می دهد.
فروش آنلاین (E-Commerce)
با دادن اطلاعات فروش به گوگل آنالیتیکس، شما میتوانید در این بخش ببینید که چقدر درآمد عایدتان شده است، این درآمد توسط کدام کاربران ایجاد شده است، هر کاربر چقدر برای شما سود داشته، کدام کاربران با چه ویژگیهایی بیشتر خرید کردهاند و …
مسیرهای چند کاناله (Multi-Channel Funnels)
در آنالیتیکس، اعتبار تبدیلها و فروشهای شما به آخرین کانال ورودی داده میشود که کاربر از طریق آن وارد شده است. اما جستجوها و ارجاعهای قبلی چه نقشی در تبدیل کاربر داشتهاند؟ بین علاقه ابتدایی کاربر تا انجام خرید یا هدف شما چقدر فاصله وجود داشته است. با استفاده از این بخش میتوانید جواب تمام این سوالها را پیدا کنید. شما میبینید که کاربر دقیقاً چند بار و از چه طرقی وارد سایت شده تا در نهایت تبدیل به مشتری یا کاربر ثابت شود.
اختصاص (Attribution)
در این بخش میتوانید ببینید که هر یک از کانالهای ورودی شما چه مقدار از تبدیلها را به خود اختصاص داده است. سیستم اختصاص دهی به چند صورت در اختیار شماست. شما میتوانید تنها به آخرین کانال ورودی برای تبدیل اعتبار دهید. اولین کانال ورودی را مسئول بدانید. یا آنکه به تمام کانالهای ورودی که کاربر از طریق آنها وارد شده است (تا آن زمان که به مشتری یا کاربر ثابت تبدیل شود) درصدی اعتبار بدهید.
اضافه کردن سایت جدید و حذف از گوگل آنالیتیک
تا به این جا آمارهای و گزارش های مربوط به گوگل آنالایتیک را با هم بررسی کردیم و دیدیم این گزارش ها چقدر در تحلیل سایت به ما کمک می کنند و در بسیاری از موارد با اصلاح سیاست ها می توانیم بازدید کننده های بیشتری را به سایت آورده و باعث پیشرفت در اهداف وب سایت شویم. دو موردی دیگری که نیاز دیدیم درباره آنها توضیحاتی را اراده دهیم مربوط به حذف و اضافه کردن سایت جدید در اکانت گوگل آنالیتیک می باشد.
جهت حذف یک سایت از گوگل آنالیتیک از منو سمت چپ به بخش Admin رفته و روی منو باز شونده که در تصویر زیر با کادر قرمز رنگ مشخص شده، کلیک کنید.
پس از انتخاب وب سایت مورد نظر روی گزینه Account Setting که در تصویر بالا هم میبینید، کلیک نمایید. به صفحه مانند زیر هدایت می شوید که با زدن دکمه Move to Trash Can این سایت به صفحه مانند زیر هدایت می شوید که باید انتقال به زباله دان را تایید نمایید تا وب سایت را به سطل زباله گوگل آنالیتیک منتقل کرده و آن را حذف می کنید.
امکان دیگری که گوگل آنالیتیک در اختیار ما قرار داده، این است که می توانید تا ۱۰۰ سایت را به یک اکانت گوگل آنالیتیک اضافه نمایید.برای این کار کافیست به بخش Admin رفته و مانند تصویر زیر روی منویی که با کادر قرمز رنگ مشخص شده، کلیک نمایید.
با باز شدن این منو گزینه Create new account را انتخاب کرده تا به صفحه مانند زیر هدایت شوید و در ادامه مواردی که از شما خواسته شده را وارد نمایید.
سپس با زدن دکمه Get Tracking ID کد مربوط به وب سایت شما تولید شده و در اختیارتان قرار می گیرید. که همان طور که در بخش ثبت سایت در گوگل انالیتیک توضیح داده شد، از این کد استفاده نمایید.
نحوه نصب گوگل آنالیز روی وردپرس
برای این کار دو روش وجود دارد:
– راه اول درج مستقیم کد در هاست می باشد. بدین منظور می بایست فایل header.php مربوط به تم اصلی سایت را یافته و بعد از تگ <body>کد مربوطه را که پس از ثبت نام در آنالیتیکس در اختیارتان قرار گرفته است را کپی کنید.
راه دوم که راه ساده تر و پر کاربردتری است استفاده از افزونه ی (پلاگین)گوگل آنالیتیکساست که می توان آنرا از لینک زیر دریافت و بر روی وردپرس خود نصب نمایید.
و سپس طبق مراحل نشان داده شده در تصویر پاین عمل سینک کردن آنالیتیکس با سایت خود را انجام دهید.
دسته بندی ها اینترنت
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۰-۳۰ ۱۲:۰۵
ورق سیاه
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۰۳ ۱۳:۰۸
آتلیه های معروف تهرانپارس
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۰۸ ۰۰:۵۳
فروش لوازم آرایشی بهداشتی
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۱۹ ۱۲:۰۱
لباس عروس
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۲۸ ۱۴:۴۱
sampad.medu.ir
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۰۲ ۱۰:۵۵
بالابر
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۲:۴۰
یوبوت
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۵:۴۳
دفتر مهاجرتی استرالیا
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۶:۰۹
ثبت نام تیزهوشان
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۴ ۱۵:۳۵
لیست کامل جهیزیه عروس pdf
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۳:۱۳
خرید کواد کوپتر
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۶ ۱۶:۴۴
یوبوت
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۹ ۱۱:۱۳
بازسازی ساختمان
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۲۶ ۱۵:۳۳
کانال فلکسیبل
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۲۷ ۱۵:۲۱
تجهیزات فست فود
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۰۷ ۰۹:۱۸
سازه ال اس اف
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۰۷ ۱۲:۰۷
حرف آخر
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۰۹ ۱۱:۳۱
پله گرد
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۱۴ ۱۱:۲۲
ساندویچ پانل
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۱۴ ۱۷:۰۱
نرم افزار crm
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۱ ۱۷:۰۱
روان کننده بتن
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۶ ۱۲:۱۱
سکوبندی آزمایشگاهی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۹ ۱۱:۲۲
سمعک
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۳۰ ۱۲:۰۳
خرید قوطی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۰۲ ۱۵:۳۵
درب اتوماتیک
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۰۵ ۰۹:۴۰
نمایندگی انحصاری محصولات پروئل در ایران
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۰۹:۵۲
رژلب مات
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۱۴:۲۲
تجهیزات پزشکی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۱ ۱۱:۱۶
قالب وردپرس
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۱ ۱۷:۱۱
درب اتوماتیک کرکره ای
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۵ ۱۴:۴۲
نیلینگ
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۷ ۲۰:۵۴
azmoon.org
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۱۹ ۱۲:۰۳
تجهیزات فست فود
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۲۴ ۱۶:۳۲
الکترود ایساب
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۲۴ ۱۷:۱۳
اجاره خودرو
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۲۶ ۱۳:۵۴
پیامک تبلیغاتی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۲۹ ۱۳:۳۷
سایت ساز آنلاین
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۰۷ ۱۱:۲۳
مهاجرت به کانادا
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۱۹ ۱۴:۰۲
فروشگاه پت شاپ
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۲۲ ۱۶:۰۶
تست مشاوره قبل از ازدواج
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۲۸ ۱۷:۱۵
ویزای استرالیا
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۷
داکت اسپلیت
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۰:۳۹
عایق الاستومری
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۳:۲۷
خدمات تولید محتوا
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۳-۳۰ ۱۵:۱۷
خرید اینترنتی بلیط هواپیما
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۴-۰۲ ۱۰:۰۱
فلزیاب
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۴-۰۲ ۱۰:۵۹
پیچ و مهره
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۴-۰۴ ۱۶:۵۸
آموزشگاه زبان
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۴-۲۶ ۱۶:۵۳
قیمت هلی شات
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۵-۱۲ ۱۴:۰۹
تعمیرات لوازم خانگی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۶-۲۱ ۱۱:۰۹
سرویس تماس صوتی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۶-۳۱ ۱۱:۳۷
تجهیز سالن کنفرانس
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۷-۲۲ ۲۰:۲۷
قیمت پمپ آب
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۷-۲۲ ۲۰:۳۵
قیمت پمپ آب
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۸-۰۳ ۱۱:۳۸
طراحی سایت ریسپانسیو
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۸-۲۳ ۱۶:۱۳
حامیان مشتری
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۸-۲۶ ۱۱:۳۵
آیسا
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۹-۰۲ ۱۸:۳۲
پنل پیامک
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۴:۳۶
پنل اس ام اس
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۴:۴۰
پنل اس ام اس
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۹-۱۱ ۱۷:۵۷
کانال فلکسیبل
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۹-۲۰ ۱۸:۰۶
لغو سرویس های پیامکی همراه اول
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۱۰-۱۰ ۲۰:۳۹
پنل پیامک