گوگل وبمستر تولز (GWT) یک منبع ارزشمند برای بیشتر افراد همچون وبمسترها، متخصصان بازاریابی، سئوکاران، طراحان، صاحبان کسب وکارها و توسعه دهندگان اپلیکیشن ها است، اگر نام گوگل وبمستر تولز (Google Webmaster Tools) برای شما آشناست، پس می توان گفت به طور ناخواسته با کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console) آشنایی دارید.

گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک سرویس رایگان است که به شما اجازه می دهد اطلاعات بسیار خوب و مفیدی را در مورد سایت خود و افرادی که از آن بازدید می کنند، بدست آورید. شما می توانید از این سرویس برای یافتن اطلاعاتی مانند تعداد افراد بازدید کننده از سایت و نحوه دسترسی آنها به سایت استفاده کنید. همچنین این سرویس به شما می گوید که چه صفحه ای از سایت شما در میان افراد بیشتر محبوب بوده است یا اینکه بازدیدکنندگان برای مشاهده وب سایت شما از تلفن همراه استفاده می کنند یا رایانه شخصی. شما می توانید از کنسول جستجوی گوگل برای رفع خطاها، ثبت نقشه سایت و ایجاد و بررسی فایل robots.txt نیز استفاده کنید.
آیا می خواهید با امکانات منحصر بفرد گوگل سرچ کنسول آشنا شوید؟ پس با ما همراه باشید.
اضافه کردن و تایید یک سایت در کنسول جستجو گوگل
اگر با کنسول جستجوی گوگل آشنا نیستید و به تازگی با آن آشنا شده اید، باید پیش از انجام هر کاری، سایت خود را در آن اضافه کرده و سپس تایید نمایید. اضافه و تایید کردن سایت در کنسول جستجوی گوگل به گوگل ثابت می کند که شما صاحب سایت، وبمستر یا یک کاربر مجاز در آن سایت هستید.
مهم تر از همه این است که کنسول جستجو گوگل اطلاعات و چشم انداز دقیقی در مورد عملکرد سایت فراهم می کند. گوگل علاقه چندانی ندارد که این اطلاعات را در اختیار هر کسی قرار دهد. اضافه کردن سایت به گوگل سرچ کنسول فرایند بسیار ساده ای است.
ابتدا وارد اکانت خود در گوگل سرچ کنسول شوید. بعد از اینکه وارد شدید، باکسی را کنار دکمه قرمز مشاهده خواهید کرد که عبارت Add Property روی آن نوشته شده است.

آدرس سایت خود را در باکس موجود وارد کنید و سپس گزینه Add Property را انتخاب نمایید. خب، تبریک می گوئیم. اکنون سایت شما در کنسول جستجوی گوگل اضافه شده است.
در مرحله بعدی، باید سایتی را که اضافه کرده اید، تایید نمایید. روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارد. اینکه چه روشی برای شما بهتر کار می کند به تجربه شما در کار با HTML، توانایی آپلود فایل در سایت، حجم و سایز وبسایت تان یا داشتن سایر برنامه های گوگل متصل وبسایت تان بستگی دارد. اگر این گزینه ها شما را گیج می کنند، نگران نباشید در ادامه با نحوه انجام این کار آشنا خواهید شد.
اضافه کردن تگ HTML
این روش تایید برای کاربران و صاحبان سایت هایی بهتر است که کار با کدهای HTML را به خوبی می شناسند.

از داشبورد کنسول جستجوی گوگل، گزینه Manage Property را انتخاب کنید و سپس گزینه Verify this Property را کلیک کنید. اگر گزینه HTML Tag در کشوی Recommended Method (روش های پیشنهادی) ظاهر نشد، باید روی تَبِ Alternate Method (روش های جایگزین) کلیک نمایید و سپس گزینه HTML tag (تگ HTML) را انتخاب نمایید. این روش کد HTML ای را در اختیار شما قرار می دهد که برای تایید سایت خود به آن نیاز دارید.

حالا کد تولید شده را کپی کنید و از ویرایشگر HTML خود برای باز کردن کد در صفحه اصلی سایت خود استفاده نمایید. کد را داخل بخش <Head> کد HTML بچسبانید. اگر سایت شما در حال حاضر دارای متا تگ یا سایر کدها در بخش <Head> است، مهم نیست که کد تولید شده را نسبت به سایر کدها در چه قسمتی از این بخش قرار می دهید. فقط کافیست این کد، داخل بخش <Head> وب سایت شما قرار داشته باشد. اگر سایت شما بخش <Head> را ندارد، می توانید برای تایید سایت خود آن را ایجاد کنید.
بعد از اینکه کد تایید اضافه شد، آن را ذخیره و منتشر کنید. سپس صفحه اصلی سایت خود را باز کنید. از آنجا، می توانید کدهای منبع سایت را مشاهده نمایید. کد تایید داخل بخش <Head> قابل مشاهده خواهد بود.
بعد از اینکه مطمئن شدید که کد مورد نظر در سایت اضافه شده است، به کنسول جستجو گوگل برگردید و روی گزینه Verify کلیک نمایید. گوگل سایت شما را بررسی خواهد کرد تا از وجود کد مورد نظر مطمئن شود. اگر کد مورد نظر پیدا شود، صفحه ای به شما نمایش داده می شود که در آن موفقیت آمیز بودن تاییدِ سایت تان نشان داده می شود. اگر گوگل سرچ کنسول نتواند کد HTML را پیدا کند، اطلاعاتی در مورد منبع خطاها نشان داده می شود.
حتما بخوانید: بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت
به خاطر پسپارید زمانی که سایت شما توسط کنسول جستجو گوگل تایید شد، کد تایید را از سایت خود حذف نکنید. اگر کد مورد نظر حذف شود، تایید سایت شما نیز باطل می شود.
آپلود فایل HTML
برای استفاده از این روش، شما باید بتوانید فایلی را در root directory (دایرکتوری ریشه سایت) آپلود کنید. از داشبورد کنسول جستجوی گوگل، گزینه Manage Site (مدیریت سایت) و سپس Verify this Site را انتخاب نمایید.
اگر گزینه HTML File Upload در بخش Recommended Method (روش های پیشنهادی) ظاهر نشد، ممکن است در تَبِ Alternate Method وجود داشته باشد.

زمانی که این روش را انتخاب می کنید، از شما خواسته می شود یک فایل HTML را دانلود کنید. پس آن را دانلود نمایید و سپس در مکان مشخص شده آپلود کنید. هیچ تغییری در محتوای فایل یا نام آن ایجاد نکنید. این فایل باید دست نخورده باقی بماند. اگر تغییری در این فایل ایجاد شود، کنسول جستجوی گوگل نمی تواند سایت را تایید کند.
بعد از اینکه فایل HTML آپلود شد، به کنسول جستجو گوگل برگردید و گزینه تایید را بزنید. اگر فایل به درستی آپلود شده باشد، صفحه ای را مشاهده خواهید کرد که تایید شدن سایت را اطلاع می دهد.
بعد از اینکه سایت خود را با این روش تایید کردید، نباید فایل HTML را از روی سایت حذف کنید.
تایید سایت از طریق فراهم کننده نام دامنه
فراهم کننده نام دامنه، شرکتی است که شما نام دامنه خود را از آن خریداری کرده اید یا از خدمات میزبانی آنها استفاده می کنید. زمانی که با استفاده از روش “فراهم کننده نام دامنه” سایت خود را تایید می کنید، نه تنها اثبات می کنید که صاحب وب سایت هستید بلکه گوگل متوجه می شود که شما صاحب تمامی زیر دامنه ها و ساب دامنه های مرتبط به آن سایت هستید. این روش از تایید در گوگل سرچ کنسول گزینه عالی برای وبسایت های بزرگ است.
از داشبورد کنسول جستجوی گوگل، گزینه Manage site و سپس Verify this Site را انتخاب کنید. اگر گزینه Domain Name Provider وجود نداشت در تَبِ روش های جایگزین (Alternate Method) به دنبال آن بگردید.

بعد از انتخاب گزینه Domain Name Provider (فراهم کننده نام دامنه) از شما خواسته می شود نام فراهم کننده را از لیست نام های موجود انتخاب نمایید. اگر فراهم کننده شما در لیست پیشنهادی وجود نداشت، گزینه Other را انتخاب کنید. در اینصورت دستورالعمل هایی در مورد نحوه ایجاد رکورد DNS TXT برای فراهم کننده داده خواهد شد. اگر رکورد DNS TXT برای فراهم کننده شما کار نکرد، می توانید از گزینه CNAME رکورد به جای آن استفاده کنید.
اضافه کردن کد گوگل آنالیز
اگر در حال حاضر از گوگل آنالیز برای بررسی ترافیک سایت استفاده می کنید این گزینه آسانترین مورد برای شما خواهد بود. اما در ابتدا باید بتوانید کدهای HTML سایت خود را بررسی کنید تا مطمئن شوید که کدهای پیگیری گوگل آنالیتکس در بخش <Head> صفحه اصلی سایت شما قرار گرفته است.
اگر این کد در بخش <Head> قرار نداشته باشد باید آن را منتقل کنید. از کنسول جستجو گوگل، گزینه Manage Site و سپس Verify this Site را انتخاب نمایید. اگر گزینه Google Analytics tracking code را مشاهده نمی کنید، ممکن است آن را در تب روش های جایگزین (Alternate Methods) پیدا کنید.

زمانی که گزینه Google Analytics Tracking Methods را انتخاب کردید، دستورالعمل هایی برایتان فراهم می شود که باید آنها را دنبال کنید. بعد از اینکه سایتتان تایید شد، کد گوگل آنالیتیکس (GA) را از روی سایت خود حذف نکنید.
استفاده از گوگل تگ منیجر
اگر در حال حاضر از Google Tag Manager-GTM برای سایت خود استفاده می کنید این روش بهترین و ساده ترین روش برای شما خواهد بود. اگر می خواهید این روش را امتحان کنید باید دسترسی های View, Edit, and Manage (نمایش، ویرایش و مدیریت) برای اکانت GTM (گوگل تگ گوگل) فعال شده باشد.
قبل از اینکه بخواهید این روش را امتحان کنید، به کد HTML سایت خود نگاه کنید تا مطمئن شوید که کد GTM درست بعد از تگ <Body> قرار گرفته باشد. از داشبورد کنسول جستجو گوگل، گزینه Manage Site و سپس Verify this Site را انتخاب کنید.
اگر گزینه Google Tag Manager را مشاهده نمی کنید ممکن است بتوانید آن را در تَبِ روش های جایگزین پیدا کنید. گزینه Google Tag Manager را انتخاب کنید و سپس گزینه تایید را بزنید. اگر کد Google Tag Manager پیدا شد، صفحه ای مبنی بر تایید شدن سایت نمایش داده می شود.

بعد از اینکه سایت شما با این روش تایید شد نمی توانید کد GTM را از روی سایت خود حذف کنید.
چگونه گوگل آنالیز را به کنسول جستجوی گوگل لینک کنیم؟
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) و کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console) به نظر اطلاعات یکسانی را در اختیار شما قرار می دهد اما تفاوت های کلیدی بین این دو ابزار مدیریت سئو وجود دارد. گوگل آنالیتیکس بیشتر پیرامون افرادی که از سایت شما بازدید کرده اند (چه تعداد بازدید کننده دریافت می کنید، این افراد چگونه وارد سایت شما شده اند، چقدر زمان در سایت شما صرف کرده اند و بازدید کنندگان شما از چه مکان هایی وارد سایت شده اند) فعالیت می کند.
در مقابل گوگل سرچ کنسول بیشتر اطلاعات داخلی را در اختیار شما قرار می دهد مانند این که چه کسی به شما لینک داده است، چه مشکلی در سایت وجود دارد، چه کلمات کلیدی بیشترین جستجوها را داشته است. گوگل آنالیتیکس و کنسول جستجو گوگل، با اطلاعات یکسان نیز به یک روش دقیق و مشابه رفتار نمی کنند. بنابراین حتی اگر فکر می کنید که گزارش یکسانی در هر دو مورد به دست آورده اید، مطمئن باشید که این اطلاعات به روش یکسان به دست نیامده است.
برای اینکه بتوانیداز تمامی اطلاعات فراهم شده توسط کنسول جستجو گوگل و نیز گوگل آنالیتیکس استفاده کنید می توانید اکانت های موجود را به هم لینک دهید. داشتن این دو ابزار در کنار یکدیگر ، باعث ادغام داده های به دست آمده می شود.
خب، اجازه دهید نحوه انجام این کار را با هم مرور کنیم. اگر هنوز سایت خود را در کنسول جستجوی گوگل تایید نکرده اید، هر چه سریعتر دست به کار شوید و از روش های ذکر شده در این مقاله به عنوان راهنما استفاده کنید.
بعد از تایید سایت در کنسول جستجوی گوگل، بر روی سایتی که قصد دارید به آن متصل شوید کلیک کنید. در گوشه سمت راست و بالا، یک آیکون چرخ دنده را مشاهده خواهید کرد. روی آن کلیک کنید و سپس Google Analytics Property را انتخاب نمایید.

این کار باعث می شود لیستی از اکانت های گوگل آنالیتیک مرتبط با اکانت گوگل شما نشان داده شود. تنها کاری که باید انجام دهید انتخاب اکانت دلخواه گوگل آنالیتیکس و کلیک بر روی گزینه Save است. خوب کار شما تمام شده است. به همین راحتی!
اضافه کردن نقشه سایت
نقشه سایت فایلی است که اطلاعات بسیار مهمی را در مورد سایت شما، ساختار آن و محتوای در دسترس در اختیار موتورهای جستجوگر و خزندگان وب قرار می دهد. نقشه سایت می تواند شامل داده های متا به همراه جزییات دقیق از سایت همچون اطلاعاتی در مورد تصویر و محتوای ویدئویی باشد.
با ثبت نقشه سایت در کنسول جستجوی گوگل، کار گوگل را راحت تر می کنید زیرا اطلاعات مورد نیاز به طور موثر در اختیار گوگل قرار می گیرد. ثبت نقشه سایت اجباری نیست و اگر این نقشه ثبت نشود دچار جریمه گوگل نخواهید شد. اما بهتر است این کار را انجام دهید به خصوص اگر سایت شما بسیار نوپاست یا سایت های زیادی به شما لینک نداده اند یا سایت بسیار بزرگی دارید یا صفحات سایت به درستی به هم لینک نشده است.
قبل از اینکه بتوانید نقشه سایت را در کنسول جستجو وارد کنید، باید سایت را در کنسول جستجو گوگل تایید کرده باشید. اگر در حال حاضر این کار را انجام نداده اید هر چه سریعتر به فکر انجام آن باشید. از داشبورد کنسول جستجوی گوگل، سایتی که می خواهید برایش نقشه ثبت کنید را انتخاب نمایید. در سمت چپ، گزینه ای به نام Crawl را مشاهده خواهید کرد. زیر این بخش، گزینه ای با عنوان Sitemap قرار دارد.

بر روی آن کلیک کنید. در گوشه سمت راست دکمه ای با عنوان Add/Test Sitemap وجود دارد.

این دکمه جعبه ای را برای شما باز می کند که می توانید در آن متنی را اضافه کنید.

در جعبه موجود عبارت system/feeds/sitemap را تایپ کرده و گزینه Submit sitemap (ثبت نقشه سایت) را انتخاب کنید. حالا سایت شما دارای نقشه ای است که می تواند به موتورهای جستجو کمک کند.
بررسی فایل robots.txt
داشتن یک سایت به این معنی نیست که بخواهید تمامی صفحات و دایرکتوریهای آن در موتورهای جستجوگری همچون گوگل ایندکس شوند. اگر مواردی بر روی سایت وجود دارد که دوست دارید در اختیار موتورهای جستجو قرار نگیرد، می توانید این کار را با استفاده از فایلی به نام فایل robots.txt انجام دهید.
فایل robots.txt در ریشه یا روت سایت قرار می گیرد و به ربات های موتورهای جستجوگر می گوید که چه چیزهایی باید ایندکس شود و چه چیزهایی نباید ایندکس گردد. توجه به این نکته ضروری است که فایل robots.txt نمی تواند به طور ۱۰۰ درصد محتوای شما را از خزندگان موتورهای جستجوگر در امان نگه دارد.
دستورات فایل robots.txt دستورالعمل هستند. اگرچه خزندگان موتورهای جستجوگر معتبری همچون گوگل ممکن است آن را بپذیرند اما برخی از خزندگان آن را قبول نخواهند کرد. همچنین خزندگان مختلف ممکن است محتوای این فایل را به روش های متفاوت تفسیر کنند. فایل robots.txt مانع از لینک کردن سایر سایت ها به محتوای شما نمی شود.
اگر دوست دارید فایل robots.txt سایت خود را بررسی کنید، وارد کنسول جستجو گوگل شوید و سایت مورد نظر خود را انتخاب کنید.

در قسمت چپ صفحه نمایش، گزینه ای را با عنوان Crawl مشاهده خواهید کرد. بر روی آن کلیک کنید و گزینه robots.txt Tester را انتخاب نمایید. این ابزار به شما اجازه می دهد فایل robots.txt خود را بررسی کنید، تغییرات مورد نیاز را در آن انجام دهید و خطاهای موجود را کشف کنید.
اگر تغییری در این فایل ایجاد کردید، ممکن است تغییرات به طور خودکار در فایل robots.txt موجود در سایت نمایش داده نشود. خوشبختانه، به روزرسانی آن بسیار ساده است. بعد از اینکه تغییرات مورد نظر را در این فایل انجام دادید، دکمه Submit موجود در زیر جعبه ویرایش را بزنید. این کار به شما اجازه می دهد نسخه به روز شده فایل خود را دانلود کنید. حالا کافیست این فایل را در دایرکتوری مورد نظر خود آپلود نمایید. باید فایل خود را در روت سایت ذخیره نمایید.
ذخیره کردن آن در بخش هایی همچون www.example.com/somecategory/robots.txt توصیه نمی شود. حال، به ابزار تِست فایل robots.txt برگردید و گزینه Verify Live Version را بزنید تا مطمئن شوید که فایل به درستی کار می کند. اگر همه چیز خوب بود، گزینه Submit Live Version را بزنید تا گوگل از این به روزرسانی مطلع شود. در غیر اینصورت فرآیند آپلود فایل را دوباره امتحان کنید.
ثبت سایت برای ایندکس شدن
اگر تغییراتی را در سایت خود ایجاد کرده اید، بهترین و سریع ترین روش برای ایجاد به روزرسانی در ایندکس گوگل، ثبت دستی آن است. این کار به تغییرات ایجاد شده اجازه می دهد هر چه سریعتر در نتایج گوگل ظاهر شوند.
اولین قدم برای انجام این کار، وارد شدن در کنسول جستجو گوگل است. مرحله بعدی، انتخاب صفحه ای است که باید ثبت شود. اگر سایت شما از پیشوند www. استفاده نمی کند، مطمئن شوید که آدرس را بدون آن وارد می کنید (این روش به همین شکل برای سایت های www دار نیز صدق می کند). در قسمت چپ صفحه نمایش، باید گزینه Crawl را مشاهده کنید. بر روی آن کلیک کنید و سپس گزینه Fetch as Google را انتخاب نمایید.

بعد از کلیک باید صفحه ای همانند شکل زیر را مشاهده کنید:

اگر دوست دارید کل سایت خود را Fetch کنید، جعبه مرکزی را خالی بگذارید. در غیر اینصورت از این جعبه برای وارد کردن آدرس کامل صفحه مورد نظر که باید ایندکس شود، استفاده کنید. بعد از اینکه آدرس صفحه را وارد کردید گزینه Fetch and Render را انتخاب نمایید. این کار بسته به اندازه صفحه و تعداد آن چند دقیقه طول خواهد کشید.
بعد از اینکه ایندکس شدن به پایان رسید، دکمه Submit to Index ظاهر خواهد شد. شما می توانید از گزینه Crawl Only This URL نیز استفاده کنید که در آن می توانید تنها یک صفحه خاص را ثبت کنید. همچنین امکان استفاده از گزینه Crawl This URL and Its Direct Links وجود دارد . در اینصورت کل وبسایت ایندکس می شود. روی این گزینه کلیک کنید و منتظر کامل شدن فرآیند ایندکس بمانید. گوگل به ربات های خود محتوای جدید را ارسال می کند و در عرض چند روز این تغییرات در نتایج گوگل ظاهر خواهد شد.
خطاهای سایت در کنسول جستجو گوگل
هیچ کس دوست ندارد مشکلی در سایت خود داشته باشد اما در برخی از مواقع این موضوع وجود خواهد داشت. به جای اینکه منتظر باشید تا فردی وجود مشکل را به شما اطلاع دهد از کنسول گوگل استفاده کنید و خطاهای موجود را کشف نمایید.
اگر می خواهید سایت خود را برای خطاهای داخلی بررسی کنید، سایت مورد نظر را از کنسول جستجو گوگل انتخاب کنید. سپس در سمت چپ صفحه نمایش گزینه Crawl را انتخاب کنید و سپس دکمه Crawl Errors را بزنید.

در این حالت به طور مستقیم به صفحه خطاهای خزیدن هدایت می شوید. تمامی خطاهایی که توسط ربات گوگل پیدا شده است در این صفحه نمایش داده می شود. به شکل زیر نگاه کنید:

خطاهای مرتبط با آدرس سایت در پایین نمایش داده خواهد شد. بر روی خطاهای موجود کلیک کنید و توضیحات ارائه شده در مورد آن را مطالعه نمایید.

بررسی عملکرد و رفع خطاهای نقشه سایت

پس از آن که نقشه سایت خود را ایجاد و در موتورهای جستجو ثبت کردید؛ حال نوبت آن است که نحوه عملکرد نقشه سایتتان را زیر نظر بگیرید. اگر نقشه سایت از کدهای XML خوب استفاده کند، مطمئناً آدرسهای معتبر و تمیزی را برای رباتهای خزنده فراهم میکند و سایر نیازمندی های موتورهای جستجوگر را برآورده خواهد ساخت. همچنین، URLهای موجود در نقشه سایت در اختیار رباتهای خزندهای که بعداً به وبسایتتان مراجعه میکنند، قرار خواهد گرفت.
با تمام این اوصاف، با ایجاد تغییرات و بروزرسانیهای مختلف، ممکن است خطاهای زیادی در نقشه سایت شما به وجود آید. البته نگران نباشید، اغلب این خطاها از طرف موتورهای جستجو به شما گزارش داده میشوند تا برای رفعشان اقدام نمایید.
آیا نقشه سایت من به خوبی کار میکند؟
ابزارهای اعتبار سنجی زیادی برای بررسی عملکرد نقشه سایت وجود دارند. از جمله این ابزارها میتوان به Screaming Frog، Sitemap Validator و SeoSiteCheckup اشاره کرد. با این حال، از آنجایی که ابزار وبمستر گوگل در این زمینه جزئیات دقیقتری در اختیارمان میگذارد؛ با کمک این ابزار اقدام به بررسی عملکرد نقشه سایت خود میکنیم.
برای مشاهدهی خطا و هشدارهای نقشه سایت، ابتدا به حساب گوگل وبمستر تولز خود بروید سپس مسیر Crawl > Sitemaps را طی کنید. گوگل در این قسمت آمار مربوط به نقشه سایت شما را نشان میدهد.

در این قسمت می توانید تعداد صفحات، تصاویر، ویدئوها و تمام محتوای سایتتان که در گوگل ایندکس شدهاند را مشاهده کنید. گوگل پس از بررسی چند ثانیهای، در صورتی که نقشه سایت شما دارای خطایی باشد با یک پیغام در قسمت Issues علت وقوع آن خطا را نشان خواهد داد.
چگونه خطاهای نقشه سایت را رفع کنم؟
در اینجا سعی کردیم تا تمام خطاهای نقشه سایت XML را برایتان فهرست کنیم و علت رخدادشان را بررسی نماییم. همچنین، مانند همیشه تلاش کریم برای سهولت کار شما، راهکارهای رفع این خطاها را برایتان توضیح دهیم:
خطای URLs not Accessible
این خطا بیان میکند که گوگل هنگام تلاش برای دسترسی به برخی از URLهای موجود در نقشه سایت، دچار مشکل شده است. برای رفع این خطا، قبل از هرچیزی مطمئن شوید که آدرس صفحه مورد نظر به درستی در نقشه سایت وارد شده است. سپس محتوای فایل robots.txt را بررسی کنید که مبادا ناخواسته جلوی دسترسی خزندههای گوگل به صفحه مورد نظر را گرفته باشید.
خطای URLs not followed
به طور کلی این خطا بیان میکند که گوگل نمیتواند نقشه سایت شما را به صورت کامل پردازش کند زیرا برخی آدرسها چندین بار ریدایرکت شدهاند. گوگل برای رفع این خطا پیشنهاد میدهد آدرس URLهای جدید را با صفحات قدیمی در نقشه سایت جایگزین کنید.
خطای URL not allowed
علت بروز این خطا این است که گوگل در نقشه سایت شما آدرسهای نامعتبری را تشخیص داده است. آدرسهای سطح بالاتر از آدرس نقشه سایت برای گوگل نامعتبر می باشند. یعنی اگر نقشه شما در آدرس http://example.com/file/sitemap.xml باشد، گوگل آدرسهایی مانند http://example.com/xyz.php را نامعتبر تشخیص میدهد. برای حل این مشکل، نقشه سایت را به دایرکتوری ریشه سایت منتقل نمایید.
حتما بخوانید: تفکرات و باورهای اشتباه درباره سئو
خطای Compression Error
یکی دیگر از خطاهای نقشه سایت که ممکن است با آن مواجه شوید Compression Error میباشد. این خطا به این دلیل رخ میدهد که شما نقشه سایت خود را فشردهسازی نمودهاید. برای رفع مشکل آن را از حالت فشرده خارج سازید و مجدداً به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
خطای Empty Sitemap
خطای Empty Sitemap نشان از خالی بودن نقشه سایت است. به این معنی که گوگل و رباتهای گوگل قادر به شناسایی هیچ لینکی در داخل نقشه سایت شما نمیباشند. اگر نقشه سایت شما خالی است آن را کامل کرده و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
در صورتی که نقشه سایت تان خالی نیست و گوگل نمیتواند لینکهای موجود در نقشه سایت را شناسایی کند، دستورالعملهای گوگل را برای تنظیم و تغییر نقشه به کار بگیرید. احتمالا نقشه سایت شما دارای کدهای ناشناسی برای گوگل وبمستر است.
خطای sitemap file size error. Your sitemap exceeds the maximum file size limit
یکی از مشکلاتی که خیلی کم در خطاهای نقشه سایت پیش میآید، خطای حجم فایل نقشه سایت است! چرا که هیچ نقشه سایت حجمی بیشتر از ۵۰ مگابایت نخواهد داشت! اما اگر نقشه شما بیشتر از این حجم باشد باید آن را به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و هر بخش را جداگانه به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
خطای Invalid Attribute Value
دلیل بروز این خطا وجود تگهای نادرست در نقشه سایت است. ممکن است ویژگی یک تگ نامناسب باشد و گوگل قادر به تشخیص آن نباشد. محتوای درون فایل نقشه سایت خود را بررسی کرده و خطاهای موجود را برطرف نمایید.
خطای Invalid Date
این خطا به این معنی است که نقشه سایت شما دارای یک ورودی تاریخ نامعتبر است. برای بر طرف کردن این خطا باید به تاریخ لینکهای ورودی نقشه سایت خود توجه نمایید. نقشه سایت گوگل از رمزنگاری ISO-8601 استفاده میکند که خود شامل دو نوع فرمت تاریخ میباشد:
- به شکل ۲۰۱۷/۰۴/۱۴ میباشد که از چهار رقم برای سال، و دو رقم برای روز و ماه استفاده میکند.
- نوع دوم کمی متفاوتتر است و به شکل ۲۰۱۴-۰۴-۲۱TT18: 00: 15 + 00: 12 میباشد. همانند نوع اول دارای چهار رقم سال، و دو رقم ماه و روز میباشد همچنین دارای حرف TT برای اعلان ساعت با دقیقهها و ساعتهای دورقمی و به علاوه علامت + برای اعلان منطقه زمانی دو رقمی برای ساعت و دقیقه است.
خطای Invalid Tag Value
یکی دیگر از خطاهای نقشه سایت که ممکن است با آن مواجه شوید Invalid tag value است. این خطا همانند خطای قبلی از مقدار تگها میباشد. محتوای درونی نقشه سایت خود را عاری از هر کد ناشناسی نمایید و دوباره آن را به گوگل وبمستر تولز بشناسانید.
خطای Invalid URL
این خطا به دلیل وجود آدرسهای نامعتبر بروز میدهد. ممکن است در لینکهای داخلِ نقشه سایتتان آدرسهایی با کاراکترهای نامعتبر وجود داشته باشد، مانند خط فاصله، گیومه و … . برای حل این مشکل میتوانید لینکها را در تبهای دیگر باز کرده و از صحیح بودن آنها اطمینان حاص نمایید.
خطای Invalid URL in sitemap index file: incomplete URL
این خطا زمانی رخ میدهد که نقشه سایت شما به درستی ایندکس نشده باشد. قبل از هر چیزی از آدرس دهی صحیح فایل نقشه سایت اطمینان حاصل کنید و مطمئن شوید که نقشه سایتتان حدف نشده است.
خطای Invalid XML: too many tags
این خطا به دلیل تگهای تکراری ظاهر میشود. بعضی از تگها تکراری میباشند که عادی هستند اما بعضی از تگها قابل تکرار نیستند. کدهای نقشه سایت خود را بررسی کرده و دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
خطای Missing XML Attribute
اگر یکی از تگهای الزامی در نقشه سایت را حذف کرده باشید با این خطا مواجه میشوید. یکبار بصورت کامل تگهای نقشه سایت خود را بررسی نمایید و پس از اصلاح، مجدداً نقشه سایت را به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید.
خطای Missing XML tag
این خطا نیز به دلیل تگهای حذف شده، نامعتبر و … رخ میدهد. برای اطلاع از نحوه استفاده از تگها به دستورالعملهای ساختار نقشه سایت توجه نمایید.
خطای Missing thumbnail URL
این خطا در سایتهای دارای ویدئو بوجود میآید که ممکن است به دلیل عدم وجود لینک معتبر یا آدرس اشتباهی باشد. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به قسمت راهنمای ساخت نقشه سایت برای سایتهای ویدئویی در گوگل مراجعه نمایید.
خطای Missing Video Title
اگر ویدئوهای شما دارای عنوان نباشند و یا با تگ title مشخص نشده باشند این خطا ظاهر میشود. برای اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید به قسمت راهنمای ساخت نقشه سایت برای سایتهای ویدئویی در گوگل مراجعه نمایید.
خطای Incorrect Sitemap index format: Nested Sitemap indexes
اگر از چند نقشه سایت استفاده میکنید و یا لینک نقشه سایت را در داخل همان نقشه سایت قرار دادهاید حذف نمایید؛ این خطا به دلیل این دو مورد اعلان میگردد. برای شناسایی دوباره نقشه سایت خود را به وبمستر گوگل معرفی نمایید.
خطای Parsing Error
اگر در کدهای نقشه سایت شما خطاهای دستوری موجود باشد با این پیغام برای شما هشدار داده میشود. با رجوع کردن به سایت شناسایی دستورات اشتباه W3C نقشه سایت خود را بررسی نمایید و خطاهای آن را رفع کنید.
خطای Temporary error
یکی دیگر از خطاهای نقشه سایت، خطای Temporary Error است. این خطای نقشه سایت یک ارور موقت میباشند و به صورت خودکار از بین میروند. اگر همچنان باقی ماندند، کافی است نقشه سایت خود را دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
خطای Too many sitemaps in sitemap index file
اگر فایل ایندکس سایت شما بیش از ۵۰،۰۰۰ نقشه سایت باشد این خطا ظاهر می شود. برای رفع این مشکل، فایل ایندکس خود را تغییر داده و نقشه سایت را دوباره به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
خطای Too many URLs in sitemap
اگر فایل نقشه شما دارای بیش از ۵۰۰۰۰ لینک در محتوای خود باشد، این خطا ظاهر میشود. برای حل این مشکل، فایل نقشه خود را به تکههای کوچکتر تقسیم کرده و هر کدام را بصورت جداگانه به گوگل وبمستر تولز معرفی نمایید.
خطای Unsupported format
گوگل نقشه سایت شما را تنها با فرمت XML شناسایی میکند که در کدهای خود باید تگهای معتبری نگاشته شود. اگر نقشه سایت شما از این قانون تبعیت نکند، این خطا ظاهر میشود. برای حل مشکل باید کدهای نقشه سایت خود را بررسی نمایید.
خطای Path mismatch: Includes www
این خطا به علت وجود www در نقشه سایت میباشد. ممکن است در سایت شما صفحه X با عبارت www در آدرس خود همراه باشد و در نقشه سایت شما این عبارت قید نشده باشد. در این صورت باید آنها را یافته و سازماندهی نمایید.
خطای Path mismatch: Missing www
این ارور به علت عدم وجود www در نقشه سایت میباشد. ممکن است در سایت شما صفحه X بدون عبارت www در آدرس خود همراه باشد و در نقشه سایت شما عبارت www قید شده باشد. در این صورت باید آنها را یافته و www را وارد نمایید.
خطای Incorrect namespace
علت بروز این خطا میتواند استفاده از یک تگ ناشناس و نامناسب در محتوای نقشه سایت باشد. همچنین لینکهای دارای غلط املایی نیز موجب بروز این خطا میشوند. برای حل این مشکل، دستورالعملهای گوگل برای ساخت نقشه سایت را بررسی نمایید و آدرس مقصد لینکها را چک کنید.
حتما بخوانید: آیا با انواع کلمات کلیدی سئو آشنایی دارید؟
خطای Leading whitespace
همانطور که در گذشته ساختار صحیح یک نقشه سایت XML را بررسی کردیم؛ باید حتماً در آغاز این فایلها ورژن XML درج شده باشد. در غیر این صورت گوگل از خواندن محتوای آن جلوگیری میکند. برای حل این خطا فایل نقشه سایت خود را باز کنید و ساختار آن را تصحیح نمایید.
خطای (HTTP error (specific code
خطای (HTTP error (specific code یکی از رایجترین خطاهای نقشه سایت میباشد و به دلیل نیافتن نقشه سایت توسط گوگل وبمستر تولز اعلام میشود. از صحت آدرسی که به عنوان آدرس نقشه سایت به گوگل وبمستر تولز معرفی کردهاید اطمینان حاصل کنید. اگر آدرس شما درست باشد باید جریان را با هاست خود در میان بگذارید. این خطا ممکن است زمانی که سرور پاسخ مناسبی نمیدهد نیز اتفاق بیافتد.
خطای Thumbnail too large
این خطا به دلیل بزرگ بودن بیش از حد تصاویر بند انگشتی ویدئوهای سایت شما میباشد. برای حل این مشکل آنها را حداقل ۱۶۰ در ۱۲۰ پیکسل نموده و نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.
خطای Thumbnail too small
این خطا به دلیل کوچک بودن بیش از حد تصاویر بند انگشتی ویدئوهای سایت شما می باشد. برای حل این مشکل آنها را حداقل ۱۶۰ در ۱۲۰ پیکسل نموده و نقشه را دوباره به گوگل وبمستر معرفی کنید.
خطای We couldn’t find your verification file
این خطا زمانی رخ میدهد که نقشه سایت شما دارای لینکهای باشد که به جایی ختم نمیشوند! ممکن است لینک فایلها و یا صفحات شما تغییر یافته باشند یا آنها را حذف یا انتقال داده باشید. تمام موارد را به صورت دستی بررسی کرده و احتمالات را از بین ببرید. اگر همچنان این خطا پایدار بود میتوانید با پشتیبانی هاست خود تماس بگیرید تا مشکل را برطرف نمایند چرا که این خطا هنگام خطاهای هاست نیز ممکن است اتفاق بیافتد.
خطای Video location and play page location are the same
گوگل نمیتواند صفحات منتهی به ویدئو، فایلهای فلش و بازیهای آنلاین را مورد پردازش قرار دهد. برای درج این صفحات شما باید از تگهای معتبر عناوین برای توصیف آنها استفاده نمایید. در غیر اینصورت این خطا ممکن است پدیدار شود.
خطای Video location URL appears to be a play page URL
اگر یک آدرس صفحه دارای چند ویدئو باشد این پیغام خطا ظاهر میشود. برای حل مشکل شما باید از تگ های عنوان به صورت صحیح استفاده نمایید.
خطای Robots.txt Blocking
فایل Robots.txt را بررسی کرده و دسترسی نقشه سایت خود را برای گوگل وبمستر تولز میسر نمایید. این خطا به دلیل امکان عدم دسترسی ربات گوگل به نقشه سایت شما است که توسط فایل Robots.txt تعیین شده است.
نتیجهگیری
نقشه سایت به موتورهای جستجوگر کمک میکند که وبسایت و صفحات آن را راحتتر ایندکس کنند و همین موضوع؛ دیده شدن سایت در موتورهای جستجوگر را بهبود میبخشد. برای اینکه ارتباط شفافی با موتورهای جستجو برقرار کنید و تغییرات جدید را بلافاصله با آنها در میان بگذارید؛ همین الان نقشه سایت خود را بسازید!
اگر قبلاً اقدام به ساخت نقشه سایت نمودهاید؛ آن را به گوگل وبمستر تولز معرفی کنید تا با هشدارها و خطاهای نقشه سایت خود مقابله کنید. اهمیت تمیز نگهداشتن فایل نقشه سایت بسیار بالاست و بهتر است هر از گاهی سلامت آن را بررسی کنید.
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۰۳ ۱۴:۰۰
بهترین تالارهای عروسی در غرب تهران
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۰۷ ۱۱:۴۰
قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۰۷ ۱۱:۵۲
قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۱-۱۹ ۱۲:۳۸
عکس لباس عروس دکلته
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۰۲ ۱۰:۳۶
دیزل ژنراتور
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۳ ۱۶:۱۱
ثبت نام تیزهوشان
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۱۵ ۱۲:۵۸
ماشین کنترلی
فرستاده شده: ۱۳۹۶-۱۲-۲۱ ۱۲:۴۰
سقف یوبوت
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۰۷ ۰۹:۳۲
سازه ال اس اف
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۰۸ ۰۸:۲۳
دوربین مدار بسته
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۱۴ ۱۰:۰۷
بهترین قالیشویی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۱۵ ۰۹:۳۶
ترمووود
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۱۹ ۰۸:۳۰
لوازم لودر ولوو
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۰ ۱۰:۳۸
راه اندازی فست فود
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۰ ۱۷:۲۸
دیوار کاذب
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۶ ۱۱:۲۴
آبگیر لوله ای
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۲۸ ۱۰:۲۸
خرید تیر آهن
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۱-۳۰ ۱۲:۱۰
قیمت لپ تاپ dell
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۰۱ ۱۵:۰۵
میکروسکوپ دانش آموزی
فرستاده شده: ۱۳۹۷-۰۲-۰۲ ۱۲:۰۰
بازاریابی پس از دوران رکود